изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:40 EEST
НЕДЯЛОВ ОГЛАВИ РАНГЛИСТАТА СЛЕД ТУРНИР НА ИЗНЕНАДИТЕ    
СпортПредпоследният турнир по тенис от веригата „Добрич 2010” поднесе трудно прогнозируеми изненади, които доведоха и до сериозни размествания във временната ранглиста, кръг преди края на веригата.

Най-голямата изненада поднесе Николай Ганов, който надигра още на четвъртфинала поставения под №4 в схемата Любомир Владов.

Любо беше играл в три турнира от веригата, два от които беше спечелил , а третият беше загубил на финал от водача във временната ранглиста Светломир Станев в тайбрек. Ганов обаче успя да наложи своя стил на игра, неговият съперник се подведе, игра безидейно и с нескончаеми еднообразни разигравания, които неизменно водеха до негови грешки. С убедителното 7:2  Николай Ганов изхвърли Владов от схемата.
Тъкмо водачът в ранглистата, Светломир Станев, направи втората голяма изненада. На четвъртфинала жребият отреди Светльо да срещне своя син Петър, и логиката сочеше шампионът да продължи без проблеми. За щастие на зрителите се получи един невероятен мач. Мач, без никакви договорки и дребни сметки, в който в крайна сметка синът победи бащата с трудното 7:5, като срещата буквално се реши от една-две разиграни топки в края на мача.
Третата изненада поднесе Тихомир Тинев, който отстрани поставеният под №3 в схемата Радослав Петков. Тинев отдавна подсказва възхода на спортната си форма, но едва в този турнир я доказа. 7:5 за Тинев, и първи полуфинал за състезателя в тази категория вериги.
След отпадане на двамата основни конкуренти в битката за първото място, поставеният под №2 в схемата Мирослав Недялов нямаше особени проблеми със спечелването на турнира. 7:3 на полуфинала срещу Тинев и 7:4 на финала срещу Станев-младши.
Така след този турнир Недялов излезе начело на ранглистата с 4450 точки, следван от детронираният водач Светломир Станев с 4420 точки, и Радослав Петков с 3560 точки.
Последният турнир се очаква с особен интерес. Той ще реши окончателно спора за титлата при мъжете, а също ще определи и 8-те най-добри тенисисти, които ще вземат участие в заключителния турнир „Мастърс-2010”. На този етап сигурно е участието на тримата водачи в ранглистата, плюс Николай Ганов, Любо Владов и Петър Станев.  За останалите две места ще се борят Иван Иванов, Тихомир Тинев и Милен Павлов.
Последният турнир от тенисверига „Добрич 2010” е предвиден за 16 октомври, събота, с начало 9 часа на кортовете на СК „Прстор”.

 


Сходни връзки

НЕДЯЛОВ ОГЛАВИ РАНГЛИСТАТА СЛЕД ТУРНИР НА ИЗНЕНАДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди