изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:24 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИЛЕТЯ ОТБЕЛЯЗАХА В ШАБЛА    
НовиниПо случай Международният ден на учителя - 5 октомври, кметът на общината Красимир Кръстев поздрави учителите, съобщиха от кметството.

Той изпрати поздравителни адреси до всички учители в общината. В тях той посочва: „На този ден, оценявайки значимостта на вашето дело, ние ви отдаваме заслужена почит и с благодарност се прекланяме пред труда ви, скъпи учители! Защото да работиш с деца е сложно и отговорно. Учителят е този, който ги учи да бъдат свободни и здравомислещи хора, добре образовани и конкурентоспособни професионалисти. И независимо къде един ден ще намерят своята успешна реализация – в България, или в чужбина, това отново ще е благодарение на знанията, получени от българския учител” се казва в поздравлението.
На 5 октомври, педагози от различни страни отбелязват
Международния ден на учителя. Празникът е утвърден от
ЮНЕСКО през 1994 година по предложение на Интернационала на образованието. Идеята за 5 октомври тогава е дадена от българския учителски синдикат. През 2006 година, по предложение на Министерството на образованието и науката, учителите у нас за първи път го празнуват и като Ден на българския учител.

 

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИЛЕТЯ ОТБЕЛЯЗАХА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди