изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:23 EEST
АРЕСТ ЗА ИЗДИРВАН ОТ ПОЛСКИТЕ ВЛАСТИ НАШ ИЗМАМНИК    
Ред и сигурностИздирваният от властите на Полша 40-годишен Асен М. от Добрич е задържан под арест.

Срещу него през 2010 г. е издадена Европейска заповед за арест по обвинение в измама, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Наказателно дело срещу Асен е от 2000 г. То е за това, че през месец май предходната година добричлията е обещал на полска гражданка да й внесе автомобил от друга държава. За това той поискал 35 000 полски злоти, които полякинята му дала. Асен обаче нито й осигурил кола, нито й върнал парите. За подобно престъпление полските закони предвиждат присъда до 8 години затвор. Българският наказателен кодекс е предвидил до 6 години лишаване от свобода.
На 2 октомври Асен е задържан на ГКПП – Кардам. Пред съда адвокатът му обяснил, че добричлията не е извършил измамата. Според защитата, през 2000 г. неизвестно лице от български произход откраднало от дома на Асен в Полша неговия и на съпругата му паспорти. Те сигнализирали за инцидента полицията и напуснали страната с пасавани, получени от българското посолство. От началото на тази година Асен се занимавал с търговия в Румъния и е задържан при поредното му пътуване за там.
Съдът е приел, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност Асен да се укрие, за да осуети екстрадицията му и наказателното преследване от полските власти. Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, информират още от пресцентъра на Окръжния съд.
 


Сходни връзки

АРЕСТ ЗА ИЗДИРВАН ОТ ПОЛСКИТЕ ВЛАСТИ НАШ ИЗМАМНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди