изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:36 EEST
Сергей Станишев: Министерски съвет избяга от дебатите около вота на недоверие    
ПарламентСофия. За първи път видяхме дебати по вот на недоверие, в което правителството отсъстваше. Това каза от парламентарната трибуна председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, който изчете декларация от името на група, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Станишев в деня на дебата около вота на недоверие в залата е сложен новоизбраният министър на здравеопазването „да се пържи”, въпреки че не отговаря за нищо досега.

Това е едно страхливо поведение, заяви Станишев.
Депутатът започна изказването си с репликата: „Уважаеми народни представители, наречени от министър-председателя безделници”, с което за пореден път изказа несъгласието си с твърдението на премиера Бойко Борисов. Министерски съвет избяга от дебатите около вота на недоверие. Това показва отношение и манталитет, коментира Станишев.
В тази седмица много ясно се очертаха, изкристализираха, всички тенденции, начини на управление в нашата страна и отношението към парламента и ключови сфери като здравеопазването, каза той. Станишев отбеляза, че не си спомня още с обявяването на искане на вот на недоверие да се стига до подаване на оставка на министър, нито пък да е причина за коренна промяна в политиката. Той припомни, че правителството е подписало споразумение с лекарите и каза: „Това споразумение говори, че българските лекари нямат доверие на управлението”. Депутатът отбеляза, че споразумението е за изплащане на суми, дължими по закон. Това споразумение е поискано, тъй като позициите на правителството се менят всеки ден. В точка пета от споразумението пише, че наличните средства към 31 декември 2010 г. по сметки на НЗОК се прехвърлят към републиканския бюджет. Това означава, че парите във фискалния резерв, ще бъдат прибрани в републиканския бюджет за други нужди. Тази представа на лекарите от 1,2 млрд. лв. трябва да го забравят, каза Станишев.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Сергей Станишев: Министерски съвет избяга от дебатите около вота на недоверие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди