изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:35 EEST
ОБЩИНСКИ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ    
НовиниОбщински дни на интелигентната енергия ще се проведат в общината в Добрич от 11 до 17 октомври, съобщават от кметството.


 Те ще се реализират във връзка с поетите от общината ангажименти по Споразумението на кметовете.
Проявите са в рамките на Европейската седмица на местната демокрация и са под мотото „Въздействие на устойчивите общности в борбата с климатичните промени”. В Добрич те ще стартират на 11 октомври от 10.30 ч. Официално откриване ще бъде в детска ясла № 2 „Радост”. Тя е реновирана по проект: „Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини. На следващия ден от 10.00 часа в сградата на общинска администрация ще бъде подредена конкурсна изложба от творци на Добрички школи по изобразително изкуство. Тя ще е на тема: „Ние и глобалното затопляне”. Награждаването на участниците в изложбата ще се състои на 15 октомври от 15.00 ч. в Община град Добрич.
Ще се проведе и открит урок с два еко-клуба на тема: „Усилията на община град Добрич в борбата с климатичните промени”. От 14 до 17 октомври на площад „Свобода” своята Национална информационно-образователна кампания „АРХИТЕКТИ НА БЪДЕЩЕТО” за мотивиране на гражданите за участие в системата за разделно събиране на отпадъци ще провежда „ЕКОПАК – България”, съобщават от кметството. Оттам добавят, че от началото и до края на тематичната седмица ще бъдат разпространявани брошури с практични съвети за пестене на енергия в бита, а на сайта на Общината ще бъде поместена анкета на тема „Вашата ангажираност в борбата с климатичните промени”. 
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди