изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:25 EEST
Легендарният крайцер „Аврора” ще остане без екипаж    
Любопитно Военният екипаж ще напусне крейсера „Аврора”, съобщи руската агенция „Интерфакс”. Според представител на Главния щаб на Военноморските сили на Русия от 1 декември на кораба ще остане само граждански персонал – трима чистачи и шестима охранители.

Завършването на военната биография на крейсера е одобрена от главнокомандващия ВМС адмирал Владимир Висоцки. Преди това бе съобщено, че на „Аврора” ще бъде създаден музей на войнската слава.

Агенцията отбелязва, че предишните планове предвиждали на кораба да се запази военен екипаж и да остане в състава на ВМС.

Крейсерът „Аврора” бил заложен за изграждане през 1897 година и спуснат на вода през 1900 година. Корабът е участвал в Руско-японската война и в Първата световна война. По време на Втората световна война оръдията му са използвани при защитата на Ленинград.

Най-голяма известност „Аврора” придобил с халостния залп, дал началото на щурма на Зимния дворец през 1917 година. От 1948 година „Аврора” се намира на „вечна стоянка” в устието на Голяма Невка в Санкт Петербург.

БЛИЦ
 


Сходни връзки

Легендарният крайцер „Аврора” ще остане без екипаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди