изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:07 EEST
Двойна победа за "Ред бул" в Гран при на Япония    
Спорт Пилотите на "Ред бул" взеха първите две места в състезанието за Голямата награда на Япония. Себастиан Фетел беше най-бърз на "Сузука", а веднага след него финишира съотборникът му Марк Уебър. Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с "Ферари" остана трети, а петицата допълниха пилотите на "Макларън" Дженсън Бътън и Люис Хамилтън.

След този успех Фетел се върна в борбата за световната титла. Той се изравни по точки с втория в генералното класиране Фернандо Алонсо - двамата имат по 206. Марк Уебър продължава да е лидер с 220.

Другите двама претенденти Бътън и Хамилтън изостанаха в битката за лидерската позиция. Миналогодишният световен шампион е пети със 189 точки, а съотборникът му е с три повече. До края на битката остават още три старта.

С тази двойна победа "Ред бул" се доближи до спечелването на титлата при конструкторите. Тимът вече е с 426 точки, с 45 повече от преследвача "Макларън". "Ферари" с 334 на практика отпадна от борбата за първото място.

Фетел и Уебър доминираха през цялото състезание. Няколко часа преди началото те спечелиха и квалификацията за място, но на старта Уебър беше изпреварен от Роберт Кубица с "Рено".

Полякът обаче прекрати участието си още в третата обиколка, тъй като дясното му задно колело се откачи. Преди него от състезанието отпаднаха още петима пилоти - съотборникът му Витали Петров, Фелипе Маса с "Ферари", Витантонио Лиуци с "Форс Индия", Нико Хюлкенберг с "Уилямс" и Лукас ди Граси с "Върджин".

Тези инциденти бяха причината на пистата да излезе автомобил на сигурността. Състезанието беше рестартирано в седмата обиколка, но от този момент нататък лидерите нямаха никакви проблеми.

Спиранията в боксовете също не създадоха размествания в първата петица. Хамилтън се движеше четвърти почти до края на надпреварата, но заради проблеми с предавките не успя да запази позицията си и беше изпреварен от Дженсън Бътън.

Малко преди края пък и Нико Розберг с "Мерцедес" отпадна и така Михаел Шумахер записа единствените точки за отбора в Япония.

Следващото състезание е на 24 октомври в Южна Корея. На 5 ноември е стартът в Бразилия, а сезонът приключва в Абу Даби седмица по-късно. http://www.dnevnik.bg/

 


Сходни връзки

Двойна победа за "Ред бул" в Гран при на Япония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди