изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:06 EEST
В ЦДГ "БОДРА СМЯНА" ЩЕ ГРЕЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ЗВЕЗДИЦИ    
НовиниКлуб "Европейски звездици" бе открит в ЦДГ №8 "Бодра смяна" в град Добрич, съобщава директорката Мария Христова.

Инициативатa е съвместна с Националната асоциация на европейските клубове (НАБЕК). На събитието присъстваха зам.-областният управител Тодор Георгиев и зам.-председателят на НАБЕК Явор Панев. Двамата посадиха два кедъра в Градината на Европа, създадена в двора на детското учебно заведение от първия еврокомисар на България  Миглена Кунева.

Предстои официално връчване на клубни карти на децата от четвърта група "Слънчице", които ще членуват в евроклуба. Ежемесечно те ще имат Час по Европа, в който ще се запознават с най-интересните неща от страните-членки на ЕС. Малките европейчета ще имат множество прояви, като някои от тях включват научаване на най-популярните думички от езика на държавата, с която ще се запознаят през съответния месец, готварство и др.   
Събитието дойде,  след като ЦДГ "Бодра смяна" издаде книгата "Игри без граници", а възпитаникът на детската градина Теодосий-Зограф Колев спечели конкурса "Европейче" на Европа Директно Добрич. Нарисуваният от него герой Вълшебник звездоброец бе избран за лого на материалите на информационния център.
По време на основаването на клуба присъстваха още шефът на отдел "Образование" към община Добрич Нейчо Нейчев, както и представители на ОУ "Христо Ботев", където е един от най-добрите училищни евроклубове в страната.

 


Сходни връзки

В ЦДГ "БОДРА СМЯНА" ЩЕ ГРЕЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ЗВЕЗДИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди