изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:14 EEST
ИЗЛОЖБА НА ТРАДИЦИОННИ КУКЛИ ПОДРЕДИХА В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ”    
КултураИзложба на традиционни кукли бе подредена в целодневна детска градина №10 "Слънчице".

Те са изработени от децата с помощта на техните родители и съдействието на етнографи, на самодейците от народно читалище "Светлина 1941" в село Ведрина, на майсторката на кукли Мария Павлова. Малчуганите направиха кукли като тези от детските години на своите баби и прабаби, изработени от царевична шума, царевични кочани, от кратунки, от дървени лъжици, от тиквички, от хартия. В изложбата бяха включени и кукли, подарени на детската градина, както и такива, изработени от помощник-възпитателката Елена Михайлова с много търпение и вещина.
Децата научиха много за традиционните кукли в рамките на проекта "Куклите на баба в моите игри". Той е на сдружение за развитие на деца "Слънчице" и е по програма "Автентичен фолклор" на национален фонд "Култура". Дейностите бяха осъществявани от учителките Гергина Маринова и Маринела Василева. По време на изложбата г-жа Маринова разказа на децата за куклите на своето детство.
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА НА ТРАДИЦИОННИ КУКЛИ ПОДРЕДИХА В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди