изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:06 EEST
Само 15 г. затвор за убийството на майка и сестра    
Ред и сигурност Софийският градски съд осъди на 15 години затвор 22-годишния Павел Тасков за двойното убийство на майка му и сестра му, извършено миналата година. 50-годишната Жаниела Таскова и 24-годишната Ралица Таскова бяха убихи с бухалка на 19 юни 2009 г. в дома им в блок 371 в столичния квартал "Младост".

На следващия ден Тасков и негов приятел бяха задържани от полицаи, докато се опитвали да пренесат трупа на майката, увит в найлон. Тялото на сестрата беше открито в семейния апартамент.
Основната версия е, че причината за убийството са парите от продаден семеен апартемент. Предполага се, че по време на убийствата младежът, който е наркозависим, е бил по въздействието на наркотици.

Делото срещу Тасков се разгледа по съкратената процедура и продължи едва един ден, предаде БТА. Той се призна за виновен и получи присъда по ниска от минимума, предвиден в закона за такова тежко престъпление.
Съдът прие, че Тасков е извършил двете убийства предумишлено, по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Той ще излежи присъдата си при първоначален усилено строг режим. От нея ще се приспадне времето, което той вече е бил задържан от юни миналата година досега.
Двойният убиец трябва да плати и разноските по делото, които са 1870 лева.

В последната си дума пред съда Тасков поиска шанс да се поправи и помоли за време отново да се интегрира в обществото, съобщи БГНЕС. Той обясни как разводът на родителите му оказал голямо влияние върху него и че от 6-годишна възраст бил оставен сам. Единствените му близки хора, с който се опитвал да разговаря, били именно неговите жертви – майка му и сестра му. Той призна, че е направил огромна грешка и помоли да бъде съден строго, но справедливо.
В съдебната зала присъстваше и баща му.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок в Софийски апелативен съд. dir.bg

 


Сходни връзки

Само 15 г. затвор за убийството на майка и сестра | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Само 15 г. затвор за убийството на майка и сестра
Автор: Anonymous да 2010-10-11 @ 18:30 EEST

Поредна абсурдна присъда на антибългарския съд. За погубване два човешки живота, предумишлено, по изключително мъчетелен начин, с особена жестокост - 15 години. И отново този съд се крие зад "съкратеното съдебно следствие", мотивирайки се със самопризнанията на двойния убиец. Защо това се приема като самопризнания? Да не би сам да е отишъл в полицията да се предаде и да разкаже какво е направил? Къде са правата на убитите невинни хора, които биха били полезни за обществото? Сега това обществото трябва да храни този изрод 15 години и после отново да го приеме сред него. Така ще бъде, защото в България няма не само съд, но и общество! СРАМ!!!

Само 15 г. затвор за убийството на майка и сестра
Автор: Anonymous да 2010-10-11 @ 19:33 EEST
Това се казва-Шибана Държава.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди