изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:06 EEST
Огнено българско момиче стана втора в света    
Мис & МистърЕдинадесетгодишната Леда Виденова от Пловдив участва в Десетия юбилеен фестивал за красота и таланти „LITTLE MISS WORLD” в Анталия само преди няколко дни. В конкуренцията на 50 участници от цял свят тя спечели титлата Втора Принцеса на света. А нейният баща Драгомир Виденов получи награда за любимец на фестивала и най-добър баща. Малката група от българи, които развяваха трибагреника ни по време на изявите на Леда и които я подкрепяха през цялото време, си тръгнаха удовлетворени.


 Всичко започва на конкурса „Малка мис и Малък Мистър България” 2010 , който се организира от Модна агенция „Интерсаунд”. На финала му през юни Леда получи корона и лента на победителка и правото да представи България на този международен конкурс. И започна подготовката. Подготовка на костюми и творчески номер, представяне на английски език, портфолио и снимки. Всички се включиха най-активно. Официалният тоалет беше ушит от Мариета Славчева – Модна къща „Перлита”, костюмът за танца от „Пен силует” – Пловдив, хореографията от Кремена Шопова – „Ера балет” – Пловдив. Родителите благодарят и за оказаната финансова помощ на Ивестбанк и инж.Веселин Дошков.
  Дните на фестивала в слънчева Анталия бяха пъстри и красиви като самите участници. Срещнаха се деца от Русия, Украйна, Татарстан, Якутия, Казахстан, Южна Африка, Франция, Бразилия, Германия, Латвия, Турция и разбира се България. Огнената коса и още по-огнения характер на нашето момиче накараха всички да се съобразяват с нея от първия ден. Но слънчевият характер на Леда привлече другите деца и тя се сприятели почти с всички. На вечерта на запознаването малката българска група гордо развя българското знаме, изпя „Една българска роза” и изкара всички да тропнат българско хоро.
  Леда с гордост носеше тракийската си народна носия и разказваше за нашата страна. На интервюто се представи отлично, но истинската изява беше танца на Шоуто на таланта. Там талантливото момиченце танцува „Барби – мускетарка”. И го изпълни прекрасно. Нищо, че на отиване имаше проблеми на Аерогара София. Митничарите решиха, че пластмасовата шпага–играчка е заплаха за сигурността. След дълги обяснения остана в коша за боклук и никой не разбра, че това малко момиче с пластмасова шпага отива да защитава честта на България. Наложи се един турчин в Анталия /от български произход/ да ни помага и да се обиколят 3 града, докато се намери подходящият атрибут.
  Но е важен резултатът. Леда Виденова е обичаното и атрактивно момиче на световния конкурс. А българската група – малка, но най- активна и сплотена. На вечерта на награждаването таткото на Леда Драгомир получи трофей за най–добър баща. Той се беше подготвил със знамена и вувузели. Създаваше атмосфера за един цял стадион. Но подкрепяше изпълнението на всяко дете. И с това спечели любовта на другите родители.
  И така – награждаването накара всички да тръпнат. Когато останаха само няколко деца ненаградени, всички разбраха, че Леда ще получи една от първите награди. Призът за втора принцеса на света е невероятно висока награда. Победителката е от Южна Африка.
  И нека не звучи тривиално, но в душата и сърцето на малкото момиче ще останат новите приятели, невероятното вълнение по време на конкурса, усмивките и радостта от срещите между тях. Такива фестивали и конкурси променят живота на участниците, дават им нови хоризонти и приятелства. Сега Леда е по-уверена и силна , а титлата й е успех за цяла България!  erogance.eu
 


Сходни връзки

Огнено българско момиче стана втора в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди