изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:51 EEST
НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛЯ В “СИНЬО ЛЯТО В ДОБРУДЖА”    
НовиниДнес в Зеления обучителен център в Шабла наградиха победителя във второто издание на Националния фотоконкурс “Синьо лято в Добруджа”.

Той се организира от ЦДГ № 8 “Бодра смяна” град Добрич, в партньорство с общините Добрич, Балчик, Каварна, Шабла и курорт “Албена”.

В Центъра бяха изложени 22 фотографии, по броя на тазгодишните участници.

На събитието присъства директорът на детската градина, Мария Христова, придружавана от малките възпитаници на учебното заведение, които представиха малка част от богатия си музикално-поетичен репертоар.

Мария Христова благодари на присъстващите, уважили събитието, сред които бяха и деца от ЦДГ “Дора Габе” в града. Тя  връчи на заместник-кмета на община Шабла, Мариян Жечев рекламни брошури за детска градина № 8, книгата “150 години предучилищно образование в Добрич” и приветства идеята именно на територията където е направена снимката да се осъществи изложбата.

Ето как възниква Конкурсът:

“Идеята за конкурса възникна съвсем спонтанно миналата година, от наши педагози, след като участвахме в откриването на жътвата. Заснехме златото на Добруджа и така решихме, че можем да запечатаме и морето. Наши съмишленици станаха родителите на децата, а по-късно и Кметовете на Общините-партньори.

Първото обявяване беше в сайта на нашата детска градина.

С този конкурс се опитваме да популяризираме, рекламираме Северното Черноморие и то да бъде предпочитана дестинация от много българи”-обясни за вестник “Изгрев”, директорът, Мария Христова.

Изложбата откри заместник-кмета на община Шабла, Мариян Жечев, който награди тазгодишния победител, Румен Костадинов. Подаръци му бяха връчени и от Нейчо Нейчев-началник отдел “Образование” в Добрич.

Румен Костадинов е от Варна , по професия адвокат, а по призвание фотограф. Тази година участва за втори път в конкурса, като миналата година печели наградата на община Каварна. Обича да пътува и това лято решава да почива точно в Тюленово, където е направил и снимката. За него селото е “приказно красиво място”.

 


Сходни връзки

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛЯ В “СИНЬО ЛЯТО В ДОБРУДЖА” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛЯ В “СИНЬО ЛЯТО В ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2010-10-15 @ 01:28 EEST
Какво означава всичко това? Каквото и да означава, то не е нормално за статута на  детска градина, деца, и т м н

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди