изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:29 EEST
Ройтерс: Животът на чилийските миньори се превръща в живот на знаменитости    
НовиниСантяго. Затрупаните в мината „Сан Хосе” преди това неизвестни чилийски миньори вече са национални герои и световни медийни звезди, предава Ройтерс. Техният личен живот вече е осветен вследстие на публичния интерес. Спасяването им с помощта на специалната капсула, спусната в тясната шахта на мината, е следено от милиони хора по света. 1500 журналисти отразяват събитието.


По време на близо двумесечния престой на миньорите в мината един от тях е изписал стотици страници от първата си бъдеща книга, която вече предизвиква интереса на издателите.
„Очевидно е, че тази книга ще предизвика голям интерес”, смята нюйоркският литературен агент Пол Бресник.
Ариел Тикона, който ще бъде предпоследният изведен от мината, стана баща за втори път по-рано този месец. Сега населението на Чили очаква снимки на бащата, съпругата и децата им.
50-годишният Джони Бариос е миньорът, който привлече най-много внимание. Две жени очакваха завръщането на миньора – неговата съпруга и приятелка. Правеха се публични догадки коя от неговите жени ще го чака на излизане от мината. Миньорът в крайна сметка беше посрещнат от своята приятелка.
Междувременно боливийският президент Ево Моралес лично дойде да посрещне боливиеца Карлос Мамани, единствения миньор, който не е с чилийски произход.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Ройтерс: Животът на чилийските миньори се превръща в живот на знаменитости | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди