изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:12 EEST
„Индипендънт”: Никой в Сантяго не смее да празнува, докато не бъде спасен и последният чилийски миньор    
По светаСантяго. Навсякъде на територията на Сантяго имаше голямо напрежение сред чилийското население, докато не започна извеждането на земната повърхност на чилийските миньори, пише „Индипендънт”. И досега никой в града все още не смее да празнува, докато и последният миньор не се окаже в безопасност, коментира изданието.
След като слънцето изгря над града вчера, въвлечеността в работата на жителите изглеждаше измамна. Всъщност във всеки магазин и всяка кола работеха телевизори и радиа.


"Всеки в момента мисли за това. Беше три часа миналата нощ, когато гледах операцията по спасяването заедно със семейството ми и сега ще останем до 6, Не остава много място за сън.”, коментира жител на столицата.
Междувременно никоя част от света не остана безразлична спрямо емоцията, свързана със спасяването на миньорите, коментира изданието. Сред присъстващите на спасяването бяха чилийци от други страни, както и миньори от различни континенти, които изпитват солидарност спрямо миньорите.
Междувременно политически и религиозни лидери отдадоха почит на Чили. Папа Бенедикт XVI призова молещите се католици във Ватикана за подкрепа на миньорите. Германският външен министър Гидо Вестервеле привествта операцията по спасяването, като нарече случващото се „малко модерно чудо”.
Междувременно полицаите, пазещи улиците на Чили, не правят нищо друго, освен да гледат. Не е вероятно те да попречат на енергията, която се отприщи заради емоцията, свързана със спасяването. Правителството знае, че може да направи малко, след като празнуванията започнат, допълва изданието.
„Това е нещо, което не можем да контролираме”, заяви правителствен работник, „Това е нещо спонтанно – хората просто ще започнат да празнуват и не се знае какво ще се случи”.
Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

„Индипендънт”: Никой в Сантяго не смее да празнува, докато не бъде спасен и последният чилийски миньор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди