изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:10 EEST
Социолог: Доверието към ГЕРБ намалява, чакат ги тежки дни    
ОбществоТежки дни за управляващите и под 30% подкрепа за ГЕРБ от страна на гласоподавателите прогнозира при посещението си в Плевен социологът от "Галъп" Живко Георгиев. Според него, основна причина за намалялото доверие са неблагополучията в икономиката, каквото и да се твърди официално. Георгиев уточни, че снижаването на процента на подкрепа ще стане в следващите един-два месеца.


Данните от проучванията през миналата година показват, че по това време гражданите са изтъквали като основен проблем безработицата. На второ място тогава е посочена корупцията, след нея се нареждат престъпността, бедността, здравеопазването, образованието и т. н. В момента първите пет проблема на страната са в сферата на икономиката: доходи, безработица, ръст на цените и др., обясни социологът. Корупцията и престъпността, които бяха водещи в съзнанието на хората, вече са назад - не защото са решени, а защото проблемите на гражданите станаха от друго естество, допълни Живко Георгиев, цитиран от Дарик радио.

По думите му това е клопката на ГЕРБ - докато масовите проблеми са корупцията в управлението и престъпността, на партията й се признава управленски капацитет. Когато обаче масовото съзнание започна да ги оценява през призмата на икономически индикатори и постижения, позицията на ГЕРБ е уязвима.

Анализаторът прогнозира тежки дни за управляващите, защото тенденциите в икономиката съвсем не са оптимистични. Според него, от ГЕРБ все още имат неизползвани резерви и най-вероятно ще прибегнат към тях. Основният резерв са външните кредити. «Все пак България беше станала страна практически без външен дълг. 450 млн. лв. вече има в ценни книжа. Това ще бъде подходът - ще решаваме проблемите днес, товарейки утрешните поколения», обясни Живко Георгиев. http://www.moreto.net

ГЕРБ се държи на неподкрепа за другите

Юрий Асланов: 18% е отливът в доверието в ГЕРБ

При избори днес ГЕРБ взима абсолютно мнозинство с 41%

 


Сходни връзки

Социолог: Доверието към ГЕРБ намалява, чакат ги тежки дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди