изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:46 EEST
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, А НЕ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ СЕРИАЛИ    
Новини

Хората имат нужда от добро здравеопазване, от образование, от здрави и солидни общини. Те имат нужда от ред, сигурност, спокойствие и от преодоляване на кризата по начин, който наистина ще съхрани тяхното достойнство.

 



Това подчерта президентът Георги Първанов пред журналисти, помолен да коментира репликата на министър-председателя Бойко Борисов, че хората имат нужда от полицейска държава и едноличен режим. Държавният глава участва в откриването на VІІ годишна среща на местните власти, която се провежда в курортен комплекс Албена.
„Аз не мисля, че са точни думите за полицейска държава, за полицейски режим. По-скоро върви един полицейски сериал и сигурен съм, че както мнозина от вас са забравили какво се прожектираше преди два-три месеца, така ще се забрави и това, което е в момента. За съжаление“, добави още президентът.
В отговор на въпрос за „поредната ескалация на напрежение между изпълнителната и съдебната власт“ по повод пускането под „домашен арест“ на Алексей Петров, президентът заяви, че никой не печели от подобна конфронтация. Според него ”не печелят гражданите, защото това в крайна сметка се товари върху техния гръб”. Георги Първанов отбеляза, че не разполага с данни Алексей Петров да е финансирал ГЕРБ.
В отговор на въпрос за прозвучалото много отчетливо недоволство на кметовете и по управлението на оперативните програми, и по координацията им от страна на правителството, президентът Георги Първанов отбеляза, че първо трябва тук да се започне с позитивната оценка на тенденцията, на промяната при това правителство. „Това е позитивна промяна и ще бъде грешно, ако не го признаем“, добави президентът. Той добави, че в същото време е имало критичност от страна на кметовете, но тя е била конструктивна.
„Аз не долавям конфронтация в поведението на кметовете, по-скоро, сигурен съм, ще прозвучат много конкретни предложения как да се отиде към една реална, повишена усвояемост на средствата от еврофондовете. Имаше, впрочем, и в доклада на госпожа Дора Янкова много конкретни предложения, които, вярвам, са добре чути и от министър Дончев, и от министър Плевнелиев, които имат пряко отношение към темата за средствата от еврофондовете“, каза още Георги Първанов.
Помолен да коментира изготвянето на новото изборно законодателство, Георги Първанов подчерта, че важното е да не се търсят решения, които да доведат до служебна победа. Такива идеи вървят в публичното пространство, отбеляза президентът и добави: „Много ми се иска, ако има промени, това да води до по-голяма функционалност на изборното законодателство и до едни по-честни правила за провеждането им“.
Държавният глава призова също така темата за наличието или не на радикален ислям в страната да не бъде разглеждана с оглед на извличането на политически дивиденти. Това би създавало риск за увеличаване на напрежението в обществото преди предстоящите президентски и местни избори. По този въпрос могат да коментират убедително компетентните органи, заяви президентът.
 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, А НЕ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИ СЕРИАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди