изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:17 EEST
5 млн. лв допълнително получава фонд "Ин витро"    
Здраве

Още пет милиона лева са осигурени за фонд "Ин витро", съобщи министърът на здравеопазването Стефан Константинов при откриването на модерно оборудване в Специализираната болница по онкология. Там вече вече разполагат с апаратура за съвременно лечение на ранните стадии на рак на простата. Годишно у нас тази диагноза се поставя на повече от 1500 мъже. Новата апаратура за лъчелечение дава възможност за запазване на функцията на органа и ще повиши шансовете за пълно излекуване на повече пациенти.



Константинов съобщи също, че е разпоредил проверка как болниците определят таксата за „избор на екип" и колко плащат пациентите в отделните лечебни заведения. След получената информация ще се изработи методика за регулирането на тази такса.

"Днес съм изпратил писмо до всички болници, които искам да ме информират какви са техните цени и на база на какво ги определят да са такива. Абсолютно недопустимо е да бъдат изнудвани пациенти, това трябва да е доброволен акт на пациента, когато иска точно определен лекар и при това, според мен, няма как да се прилага при състояние, когато има само един лекар и ти да го избираш. Ти просто си задължен той да те обслужи. От друга страна също недопустимо цената на избор на екипа да превишава цената на клиничната пътека. Ако това е така значи тази болница може спокойно да работи на частно и няма нужда от здравната каса."

Източник: http://bnr.bg

 


Сходни връзки

5 млн. лв допълнително получава фонд "Ин витро" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди