изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:28 EEST
Днес Яне Янев вади документи срещу Цветан Цветанов?    
ПолитикаКато формален лидер на ГЕРБ настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов неведнъж се е възползвал от съдействието на бившия съветник от ДАНС Алексей Петров за финансиране на партията чрез “чисти” фирми. ...Измислената от Цветанов операция “Октопод” е целяла да прикрие крупна далавера, в която вътрешният министър е замесен пряко. Това обяви в сайта си “Гласове” Явор Дачков, който в сряда се срещна с Алексей Петров в дома му.

А днес в 14 часа лидерът на РЗС Яне Янев обеща документи срещу един министър. Предполага се, че става дума за афера, в която е намесен вицепремиерът Цветанов.

Бившият съветник от ДАНС бе пуснат под домашен арест във вторник от Софийския апелативен съд. На следващия ден в дома му на “частната улица” “Арарат” Петров започна да приема гости, сред които и Дачков. На излизане той каза на журналистите отвън, че “според Петров отношението на министъра (б.р. - Цветанов) е на лична основа, която е свързана със сериозни финансови отношения”.

Камери в метрото

Според сайта “Гласове” по време на управлението на Бойко Борисов като кмет на София към общината се обърнал представител на голям белгийски фонд. Бизнесменът предложил да изгради система за сигурност в софийското метро. (Докъде стига сделката - виж по-долу). Според Петров в качеството му тогава на шеф на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) кметът Борисов му поискал помощ, за да бъде събрана нужната за сделката банкова гаранция от 1 млн. евро. Бившият съветник от ДАНС твърди, че е намерил парите от частни фирми, включително “Лев корпорация”, и те били внесени по сметка. Още преди това Петров и Борисов се били разбрали да излъчат по един представител, които да отговарят за проекта. Петров посочил своя заместник в ССИ и изпълнителен директор на “Лев корпорация” Боян Чуков, а Борисов - зам.-кмета по сигурността Цветан Цветанов.

В “Гласове” пише още, че се стигнало до подписване на договор, за което кметът Борисов ходил до Брюксел, а малко по-късно станало ясно, че парите, внесени като гаранция, ги няма.

“Още тогава прокуратурата образувала проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо - не и срещу Цветан Цветанов”, пише Дачков (виж по-долу отговора от прокуратурата).

С “Октопод” се търсели документи за този случай, за да бъдат унищожени, гласяла версията на Петров. Така той си обяснявал акцията на барети в басейна “Спартак” и в дома му, както и задържането му - да бъде елиминиран като свидетел.

Бойко Борисов нямал друго отношение към аферата с белгийците, освен формалната му роля като кмет, който сключва напълно законна сделка в интерес на общината и който е делегирал всички изпълнителски функции по нея на Цветанов, смятал Петров. И сочел разликата в публичното поведение на премиера и вътрешния министър по делото “Октопод”. Докато Борисов е бил съвсем лаконичен и препращал въпросите изцяло към съда, Цветанов публично давал лични оценки и нарушавал закона, тъй като бил лично емоционално обвързан към делото “Октопод”, цитират Петров в “Гласове”.

Бившият съветник от ДАНС твърдял, че притежава документи, потвърждаващи думите му.

Материалът е на: http://www.sedmica.sliven.net

 


Сходни връзки

Днес Яне Янев вади документи срещу Цветан Цветанов? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди