изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:53 EEST
Медведев избра за кмет на Москва приближен на Путин    
По света Медведев си хареса за кмет на Москва началника на кабинета на Путин - Сергей Собянин. Номинацията бе потвърдена от говорителя на Кремъл.

Руският президент Дмитрий Медведев номинира началника на кабинета на премиера Владимир Путин Сергей Собянин за кмет на Москва, предадоха световните агенции.  Говорителят на Кремъл - Евгения Стьопочкина, потвърди номинирането на Собянин за кмет на руската столица. Кметът на Москва е със статут на губернатор и се номинира от Кремъл след реформа от 2004 г., наложена от Путин, докато беше президент. Кандидатурата на Собянин трябва бъде одобрена от общинския съвет на руската столица, но това се смята за чиста формалност, тъй като в него доминират представителите на партията "Единна Русия" на Путин. Владимир Путин назначи Собянин за свой началник на канцеларията, когато беше още президент, преди 5 години. 52-годишният Собянин също така е управлявал богатата на петрол Тюменска област, която е съпоставима с Москва по мащаби и влияние. Предишният кмет Юрий Лужков, който бе уволнен от Медведев след 18 години начело на Москва, бе един от малкото властови центрове в Русия, който не бе под прекия контрол на Кремъл, отбелязва Асошиейтед прес. Лужков си отиде, задето вбивал клин между Путин и Медведев, или поне опитал да го направи. Като сдъпруг на най-богатата рускиня той бе намесен и в корупционни скандали.

Според руските информационни агенции Медведев е поискал от Собянин да наблегне на борбата с корупцията и на подобряването на бизнес климата в Москва, която осигурява една четвърт от руския БВП, посочва Ройтерс. Само преди няколко дни на американска земя руският президент демонстрира особено чувство за хумор с поканата си към Арнолд Шваррценегер за кмет на Москва. Губернаторът на Калифорния трябваше да избира между опцията да си остане на топло в слънчевия и богат щат или да се прехвърли в креслото на подчинен на Медведев и Путин в студената Москва - разбира се, на майтап.

Материалът е на: http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Медведев избра за кмет на Москва приближен на Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди