изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:08 EEST
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК    
ОбразованиеТрима ученици от спортното училище "Г.С. Раковски" са били подложени на тормоз от 18-годишен възпитаник на същото училище, научи НДТ.За инцидента потвърди началникът на образователния инспекторат в Добрич Петър Петров, който каза: "Касае се единствено и само за психически тормоз, без да има сексуално насилие. Проведени са срещи с родителите на потърпевшите деца, както и на ученика, извършил действията, като той е отстранен от общежитието. Материалите по случая са предадени на Детска педагогическа стая".


От свои източници НДТ разбра, че се касае не за един инцидент. В рамките на седмица от 20 до 27 септември 18-годишният възпитаник на училището в клас по борба Стилиян Матеев, заедно със свои приятели са упражнили тормоз над три момчета на възраст от 13-15 години. Всички деца живеели в ученическото общежитие, тъй като не са родом от Добрич. Първият сблъсък между големи и малки бил на 20 септември, когато с дървена бухалка било ударено по краката едно от потърпевшите момчета. В следващите дни в стая в общежитието децата били карани да си удрят шамари едно на друго, да си блъскат главите в шкаф в стаята, да играят кючек, да се правят на трактор. Директорката на СОУ "Г.С. Раковски" Стефка Караянева заяви, че ученикът, извършител на тормоза е от балчишко село и вече е отстранен за 1 месец от общежитието. Тя самата провела разговор с родителите му. Пред нея момчето обещало да не прави повече така. Караянева наложила наказание на провинилия се - да боядиса стълбището и ламперията на училището. Директорката на ученическото общежитие Стефка Генчева не пожела да коментира случая и заяви категорично: "Отказвам всякакъв коментар".
Случаят вече е приключен от служители на Детска педагогическа стая и е предаден на прокуратурата. Там има образувано досъдебно производство, като е повдигнато обвинение по чл. 143, ал.1 от НК - за принуда. Според закона за такова нарушение е предвидено наказание до 6 години лишаване от свобода, но не е изключено предвид възрастта, наказанието да бъде редуцирано до 3 години лишаване от свобода. При такива случаи наказанията се излежават в поправителния дом в Бойчиновци.

 


Сходни връзки

18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-10-20 @ 22:27 EEST

А хубава работа Генчева отказва коментар.Тогава кои носи отговорност за тези деца?То е лесно само на думи да си велик "директор"и да печелиш конкурс без да си в час.То и без това има 80 деца в УО а тя и тях не може да опази.Генчева,първо да беше си премерила яйцето и тогава да си "велика ". То всички знаят че има 80 деца и да видим докога Общината ще ти гледа сеира.Нали разбираш че така няма да стане.

18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 07:02 EET
На  99%  от  днешните  деца  им  липсват   првите  седем  години!Стига  сте  обвинявали  учители  и  директори!Ходят  пияни  или  дрогирани!Къде  са  родителите ,ако  има  такива  разбира  се?Някой  да  е  потърсил  отговорност  от  родители?Генчева ви  е  виновна!Тя  Генчева  евиновна,че  слънцето  изгрява!
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 13:47 EET
"Г-жо Директор", ние всички знаем че за друго не ставате, но поне пишете по грамотно!!!
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 06:53 EET
За   да се опазят  децата  от   насилие трябва  родителите  да  си  наемат  професионални гардове.Така  е  по  света!Добрата  охрана  иска   много   пари!
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-24 @ 10:34 EET

Характерът на детето се оформя и възпитава през първите 7 години в домашна среда. А в училището и университета, младежите се социализират. Това не значи, че се възпитават в духа на социализма, а че там те се обучават на поведение в средата на някакво конкретно общество (което има структура, правила, йерархия). Затова и училището не се води от родители, а от специалисти-педагози.

У нас:

1. Училищното общество има същия нихилизъм, към членовете си, както реалното общество към хората. 

И:

2. Объркани са тотално разбиранията за педагогика. Смята се, че учителя трябва да е преподавател (както в университетите) и че учителят няма право да прилага строго правилата на поведение.

18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-27 @ 11:23 EET
той е на 18   значи според закона  е пълнолетен  а  и  защо  да не си празнува  пълнолетието  в  затвора  кво от туй хората  вече  и бракове сключват там  ако тоя  беше  тормозил  мое  дете  не кючек   щях да го накарам  да играе  ами щях да му навра главата  в задника  да иде в затвора   че да види  как се тормози   БОЙЧИНОВЦИ  Е ПОПРАВИТЕЛЕН ДОМ  А ТАМ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ  НАЙ МНОГО  ДА СЕ ПРОФЕСИОНАЛИЗИРА
18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-27 @ 23:06 EET

Бе ти ще му навреш главата, обаче знаеш ли после колко защитници на животните ще се развикат...

18-ГОДИШЕН ТОРМОЗИ СЪУЧЕНИЦИ ДА ИГРАЯТ КЮЧЕК
Автор: Anonymous да 2010-11-28 @ 14:23 EET
аз също съм един от защитните на животните и тук питам  след като  европейският дава луди пари за бездомните кучета защо не ги гледат  в приюта  за кучета  ами ги кастрират и пак ги пускат  пред нашият блок има много такива дори на едното  раната  още не е заздравяла  това неозначавали  и  инфекция  и разнасяне на някаква болест

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди