изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:03 EEST
3,8 по Цветанов разлюля ГЕРБ    
Новини3,8 по Цветанов разлюля ГЕРБ и паникьоса управляващата партия. Депутати и активисти на властта цял ден вчера плетяха интриги около скандала с имотите на вицепремиера. Той бе обвинен от Яне Янев, че е придобил шест апартамента "с неясен произход на средствата". Атаката срещу Цветанов започна веднага, след като Алексей Петров бе пуснат от ареста. Имотният скандал отприщи лавина от интриги. ГЕРБерите тутакси се разделиха на два лагера. "Не НАП, направо НАСА да го разследва, нищо няма да открие. Всичко е чисто, теглил е кредит, плаща го", коментираха най-верните хора на Цветанов. И разказваха как пред тях МВР шефът е заявил, че няма от какво да се притеснява, защото имотите са абсолютно законни.


"Ако е така, защо бе толкова притеснен по телевизията", подмятаха противниците му. И изтъкваха като показателен факта, че премиерът Бойко Борисов мълчи трети ден. Това породи дори абсурдния слух, че Генерала е готов да се раздели с дясната си ръка, ако проверката на данъчните установи нещо нередно.  
"Имотът, за който се претендираше, че е на нулева ставка, е на съпругата ми. Той е от нейните родители, закупен е през 1964 г. в центъра на София", каза и пред bTV вчера Цветанов. Той обясни, че пак родителите на съпругата му са прехвърлили втори апартамент на непълнолетната му дъщеря. От трето жилище имал само една шеста - наследство след смъртта на баща му. "Другите два апартамента са закупени 2008 г. и ще ги изплащам 30 г. всеки месец по 900 лв. заради кредит от 59 хил. евро", обясни още Цветанов. Той уточни, че последните два апартамента са купени на по-ниска цена от неговия кумец Тодор Бояджиев, когато са били още с акт 14. Влогове на Цветанов и съпругата му от 1995 г. също са отишли за жилищата.
Междувременно в битката между лагерите на ГЕРБ се включи и опозицията, пускайки компромати за фирмата на Бояджиев. Ти Ви Би на Цветановия кумец е спечелила обществени поръчки за около 9 млн. лв., писа "Медиапул".
Докато ГЕРБерите спореха как ще приключи скандалът около апартаментите на Цветанов, част от депутатите на мнозинството спретнаха друга интрига - че в нестабилната ситуация вицепремиерът Симеон Дянков се пробвал да сложи свои хора в местните структури. Областният координатор на партията в Ловеч Николай Нанков е негов човек, той го препоръча, припомняха активисти. Нелепици, Дянков не е член на ГЕРБ, няма партийни амбиции и реденето на структури не го интересува, контрираха приближени до финансовия министър. Чакаме развръзка днес, издадоха от изпълкома на ГЕРБ. Партийното ръководство предполага, че случаят "Цветанов" ще се обсъжда на заседание на изпълнителната комисия при Бойко Борисов в резиденция "Бояна". Това ще стане довечера след редовната сбирка на ПГ на ГЕРБ. На него се чака тежката дума на Борисов.
Екип на "Стандарт"

Материалът е на: http://standartnews.com

 


Сходни връзки

3,8 по Цветанов разлюля ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди