изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:26 EEST
ИЗЛОЖБА ЩЕ ПРЕДСТАВИ БИТА И ФОЛКЛОРА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ЙОВКОВ    
КултураОбщина Тервел съвместно с общински детски комплекс „Малкият принц” и Клуб за автентичен фолклор инициира подготовката и представянето на изложба под надслов „Фолклорни напеви в творчеството на Йовков”.


В нея ще бъде показани битът и фолклорът на българите в родния край на автора и тези в Добруджа по времето, в което е живял и творил и по начина, по който той ги е описал в своите повести, разкази и романи. Участниците трябва да подберат информация и материали за бита, облеклото, архитектурата, нравите на хората в Жеравна  и граничните села на Добруджа.
Припомняме, че община Тервел и нейните партньори – училища, детски градини, читалища, ОДК и Клуб по автентичен фолклор се стремят честването на Йовков да става чрез прояви, които „приближават” творчеството на писателя към децата и младите хора. През 2006 година бе обявен общински конкурс за драматизация „Мозайка от етноси в творчеството на Йордан Йовков”. Участието на училищата и детските градини бе впечатляващо, събитието бе отразено в националните медии. През 2007 година бе обявен друг общински конкурс - за изработване на кукли, озаглавен „Жената в творчеството на Йовков - сила и нежност, красота и грях”.
Тази година в проявата могат да се включат екипи от деца и учители от всички общински училища, ОДК, детски градини, читалища. Изложбата ще бъде експонирана в община Тервел. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА ЩЕ ПРЕДСТАВИ БИТА И ФОЛКЛОРА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ЙОВКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди