изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:38 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностГранична полиция. Вчера към 16.30 часа гранично-полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал шестима, нарушаващи българо-турската граница в района на 290 пирамида. Половин час по-късно групата била задържана на 500 метра от границата, в местността Фишера, намираща се в землището на с. Маточина. Нарушителите са четирима мъже, жена и дете, всичките с иракски лични карти. Мъжете са задържани в ГПУ-Свиленград, жената и детето – в специализирано помещение.


При проверка на сутрешния бърз влак, влизащ от Сърбия, вчера гранични полицаи и митничари открили 139 кутии цигари от различни марки със сръбски бандерол. Те били укрити на различни места на тавана  на втория вагон на влака. Извършена била проверка и на влизащия от Сърбия вечерен бърз влак. При нея на тавана на коридора са били открити общо 130 кутии цигари със сръбски бандерол. И в двата случая цигарите са иззети, съставен е акт за административно нарушение срещу неизвестен извършител.

Перник. Акцизни стоки без бандерол са конфискувани вчера от четири търговски обекта на територията на Перник. Акцията е проведена от служители на  сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при областната дирекция и митничари. От магазин за хранителни стоки на ул. “Протожерица” били иззети 17 кутии цигари без бандерол, а по-късно от апартамента на собственика на магазина – С.Б./45г./ били иззети 150 литра алкохол. При проверка на кафе-аперитив на ул. “Владайско въстание” били открити 41 кутии цигари, а от магазин за хранителни стоки на ул. “Бл. Гебрев” - 185 кутии цигари. На собствениците на обектите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Монтана. Ломски криминалисти заловиха мним инкасатор, измамил над 20 жители на Лом и Брусарци. На 19 октомври в 16 часа 67-годишна жена сигнализирала, че непознат, представящ се за инкасатор на електроразпределителна фирма, й заявил, че за една седмица дължи 6 лв. и трябва да ги заплати веднага. По "горещи следи" полицаи от Брусарци задържали измамника – 18-годишният И.В. от Лом, криминално проявен. От допълнителна проверка станало ясно,  че младежът се представял за инкасатор на различни фирми и прибирал суми, вариращи от 50 ст. до 10 лв., в продължение на месец от около 20 “длъжника” на територията на Лом и Брусарци. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Видин. Видинчанин подал жалба вчера за извършена кражба от дома му на ул.”Стара планина”. В жилището било проникнато през прозореца на банята чрез сваляне на комарник, а обект на посегателството - дрехи и битова техника на обща стойност около 2000 лева. След проведените оперативни действия видинските полицаи установили извършителят -  Ф.М./27г./, криминално проявен от Видин. Част от откраднатите вещи са предадени, работата по случая продължава.

Кюстендил. Сигнал за разпространяване на фалшиви пари в търговски обекти в с.Усойка, бил подаден от гражданин вчера около 16 часа. От проведените оперативно-издирвателни действия бил установен мъжът. В момента на залавянето на Р.Г./45г./ от Благоевград, той изхвърлил две фалшиви банкноти с номинал 100 евро. Задържаният е криминално проявен, срещу него има образувани досъдебни производства за аналогични случаи и присъда. Образувано е досъдебно производство, 45-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Габрово. Около 15.45 часа вчера, на ул. "Ангел Кънчев" в Трявна, екип на районното управление спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 26-годишния варненец И.Б. Пробата, направена с техническо средство, показала, че младият мъж управлява след употреба на упойващи средства. В купето на колата пък полицаите открили суха листна маса с тегло около 2 грама. Намереното количество реагиранло на канабис при направения полеви наркотест. Образувано е досъдебно производство. 

София. Хероин бил открит у 23-годишен младеж. При обход на района полицаи от Девето РУП спрели за проверка 23-годишния А.А. от София, криминално проявен за притежание на наркотици. Полицаите открили 18 черни полиетиленови топчета - хероин. А.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Материалите са изпратени в Софийската районна прокуратура.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди