изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:39 EEST
Столични полицаи задържаха многократно осъждана за измами жена    
Новини53-годишната З.З. завлякла с над 12 000 лева 75-годишен столичанин. През лятото на 2008 г. 75-годишният софиянец публикувал обява в столичен вестник. Той търсел помощник, тъй като не можел да се грижи за себе си и нямал роднини. Не след дълго с него се свързала 53-годишната З.З., като се представила за готвачка. Тя се нанесла в стаята, която възрастният човек предлагал в замяна на помощта.

Скоро довела и свой приятел под предлог, че той ще върши тежката работа. З.З. спечелила доверието на пострадалия и той се съгласил тя да ползва преференциите, определени за придружител на инвалид. С течение на времето мнимата помощничка разбрала, че възрастният мъж има лични спестявания и му предложила да ги инвестира в акции, чрез нейна приятелка, която работела в банка. Той започнал да прави “вноски” от по 1500-2000 лева с надеждата, че това ще му донесе печалба от високите лихви.
Оказало се обаче, че З.З. е многократно осъждана за измами и в края на 2008 г. била задържана и отведена в затвора в Сливен. Въпреки това 75-годишният пенсионер продължил да поддържа връзка с нея и да й изпраща колети с храна, дрехи и пари. Тя от своя страна го уверявала, че нейната приятелка – банкерка се грижи за парите му, които поради високите лихви вече достигали 1 000 000 лева.
През месец май 2009 г. присъдата на измамничката изтекла и тя отново пристигнала в София, за да види своя “приятел”. Последвала и нова идея за „изгодна инвестиция”. Този път тя му предложила да закупи апартамент от нейни познати, които заминават за Америка и спешно се нуждаят от пари. По думите й обаче не можело да използват инвестираните по-рано пари, защото не бил настъпил падежа. Единствената възможност била приятелката й – банкова служителка, да изтегли кредит на нейно име за апартамента, а после да удържи парите от неговите сметки. Старецът се съгласил и покупката била осъществена. Въпреки че той настоявал да види закупеното жилище, З.З. така и не го завела там.
През месец юни на домашния телефон на възрастния мъж се обадила жена, която се представила за старата му познайница - банкерката. Тя плачела по телефона и обяснявала, че синът й е катастрофирал и е в болница в тежко състояние. За да бъде спасен, й била необходима голяма сума пари, но тъй като вече била теглила кредит за апартамента му, не можела да помогне на детето си. По тази причина го помолила спешно да й даде пари за лечението. На следващия ден възрастният човек изтеглил 1500 лева от своя банкова сметка и ги предал на посредника - З.З. Телефонните обаждания обаче така и не спрели. По няколко пъти всяка седмица жената се обаждала, за да му иска различни суми за продължаване на лечението и той й ги предоставял.
Чак през месец юли 2009 г. възрастният мъж се усъмнил в думите на своята „помощничка”, след когато З.З. му показала отрязък от гаранционна карта с вписана сумата от 2 000 000 лв. Тя твърдяла, че с този документ той ще може да получи парите си, заедно с лихвите. Мъжът обаче подал жалба в столичното Второ РУП.
Измамничката е задържана за срок от 72 часа. Предстои  внасяне на материалите в Софийския районен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

 


Сходни връзки

Столични полицаи задържаха многократно осъждана за измами жена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.77 секунди