изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:31 EEST
Ямболският кмет осъден на 5 г. решетки    
Ред и сигурностОкръжният съд постанови 5 г. затвор за кмета на Ямбол заради превишаване на права и служебни задължения. Георги Славов обяви, че ще обжалва. Кметът на Ямбол Георги Славов е осъден да иде в затвора за 5 г., гласи решението на Окръжния съд в града. Присъдата е ефективна и лишава градоначалника от правото в срок от 6 г. да заема отговорна длъжност, което значи, че ако бъде потвърдена, градът остава без кмет предсрочно.

Кметът на Ямбол е обвинен в превишаване на правата и служебните си задължения, с което е ощетил общината с над 2 млн. лв. Обвинението е за възлагането и изпълнение на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици. Според обвинителния акт обществената поръчка е възложена в несъответствие с принципите на публичност и прозрачност. Обектът бил договорен преди приключване на процедурата по обществената поръчка.

Георги Славов бе категоричен, че ще обжалва присъдата. Според него тя се основава на база обвинения, стъпили на предположения. Кметът твърди, че е защитил максимално интереса на общината.

За последно името на ямболския кмет се завъртя в медиите покрай заповедта му за събарянето на опасния за живота и населен с роми бл. 20 в града, заради което общински съветници го обвиниха, че щял да дава земята под сградата за строеж на хипермаркет. Кметът отрече обвиненията и заяви, че на мястото на бл. 20 ще има детска площадка.

Материалът е на: http://money.ibox.bg

 

 


Сходни връзки

Ямболският кмет осъден на 5 г. решетки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.36 секунди