изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:39 EEST
И Борисов се усъмни в приемането ни в ЕС    
ПолитикаБългарският народ отдавна е в Европа и заслужава да бъде в ЕС, нашите упреци са към управляващите, към тези, които не си изпълниха задачите и влязохме в съюза с проблемни области. Това каза в Народното събрание премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за членството на страната ни в ЕС, цитиран от БТА.


Питането дойде от лидера на БСП Сергей Станишев, който се възмути от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Брюксел в края на септември, че страната ни не е била подготвена за влизане в съюза.
По думите на Станишев това е отричане на най-големия политически успех на България и поставя в глупаво положение Европейската комисия и страните от ЕС.
 
"Българският народ е наказал тези, които подготвяха приемането на страната в ЕС, тях сега ги няма в парламента, няма ги никъде, а вие дойдохте наготово. А иначе моето назначение е от народа. Пет пъти ви бихме", обърна се Борисов към  Станишев.

Премиерът каза, че в един от докладите на ЕК се посочва, че България 2007 г. не е била готова да влезе в ЕС. Според него, ако тогава била реформирана съдебната система, нямало да има нито един доклад. Може много да се спори как са проведени процедурите за присъединяването ни към ЕС, коментира Борисов.
Ако добре си бяхте свършили работата, нямаше във всеки доклад да ни сочат с пръст, нападна той социалистите.

Въпросът бил дали правилно са договорени затварянето на блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй," както и колко да бъдат квотите от парникови газове, за които сега стои проблемът със затварянето на "Брикел".

Борисов заяви, че все пак в Брюксел всички наши евродепутати трябва да са единни по въпроси като Шенген, Еврозоната, тютюна, ракията, цитира го "Фокус".

Голяма част от препоръките, които ни дадоха от ЕК в мониторинговия доклад, вече са минали на първо четене или са приети като промени в законите, отбеляза Борисов и благодари за добре свършената работа от Народното събрание. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

И Борисов се усъмни в приемането ни в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди