изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:28 EEST
Обрат в съда по делото срещу висш прокурор    
Ред и сигурностСофийският градски съд неочаквано възобнови делото срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев. Миналата седмица се състояха пледоариите на страните и прокуратурата поиска 1 година условно лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок за Кържев. Съдът трябваше да произнесе решението си днес, но прецени, че все още има обстоятелства, които не са изяснени, предаде БТА.

Славчо Кържев е обвинен за престъпление по служба - за това, че на 8 февруари 2002 г. е склонявал тогавашния си подчинен прокурор Петьо Петров да върне на Петър Милев, обвиняем по досъдебно производство, лек автомобил "Опел Вектра", който е бил предмет на спор за собственост. Следовател по производството е бил Ясен Тодоров, срещу когото Милев е подал жалба, с която го уличива в корупция.

Обстоятелствата около тази жалба обаче не са изяснени напълно, реши днес съдът. Това се превърна в причина съдебното производство да се възобнови. Следващото заседание ще бъде на 17 декември, за когато са призовани да свидетелстват отново Тодоров и Милев. Между двамата ще се състои очна ставка.

Въпросният Петьо Петров сега е следовател - този, на който, според обвинението по друго дело, бившият военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и ексглавният секретар на финансовото министерство Тенчо Попов са предложили подкуп.
След заседанието на съда днес адвокат Петър Китанов отговори положително на въпрос на журналисти дали не смята, че се пази Петьо Петров като свидетел, за да мине делото срещу Цонев и другите двама.
„Очевидно могат да се правят такива изводи и да има такива съмнения, но аз лично не знам нищо конкретно“, коментира Китанов, цитиран от "Всеки ден".

Срещу Славчо Кържев има и второ обвинение - за това, че в периода април – юни 2004 г. се е опитал да убеди ищеца Георги Стоянов, който водел дело срещу фирмата “Вектор АВ” ООД за неплатени наеми, да намали иска си от 31 154 лв.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Обрат в съда по делото срещу висш прокурор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди