изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:13 EEST
ЛЮБОМИР ВЛАДОВ СПЕЧЕЛИ „ТУРНИРА НА МАЙСТОРИТЕ” В ДОБРИЧ    
СпортТурнирът на осемте най-добри тенисисти, взели участие в тенисверигата „Добрич 2010”, който се проведе на кортовете на СК”Простор, започна с много въпросителни.

Поставеният под №3, Николай Ганов, последните два турнира от веригата демонстрира невероятна спортна форма и практически нямаше състезател от челото на таблицата, който той да не беше побеждавал. В същото време разликата в точките в крайното класиране между шампиона за 2010 година Мирослав Недялов и вицешампиона Светломир Станев беше твърде малка. Беше ясно, че Станев ще търси реванш за изпусната купа, при това с един не по-малко значим трофей, какъвто е призът на майсторите.
В групата на Ганов страхът от минали загуби скова съперниците му, но за кратко. С 1:4 губеше Светльо Станев в началото на тяхната среща, но бързо се окопити и не даде повече нито гейм. Краен резултат 6:4. Същото се случи и в срещата на Ганов с Любомир Владов. От 1:3 до 6:3 в полза на Владов. В директната среща за първото място в групата, Любо Владов неочаквано лесно загуби с 1:6 от Светломир Станев, и мнозина заподозряха добре премерен ход за подходящ съперник на полуфиналите.
В другата група шампионът Недялов започна с невероятен фалстарт. 1:6 срещу напористия Петър Станев, който впрочем не допусна загуба в тази група и с още две победи над Радо Петков с 6:4 и Тихомир Тинев с 6:3 се класира директно за полуфинала.
Полуфиналът го изправи срещу Любо Владов. Оспорвана среща, която до четвъртият гейм вървеше гейм за гейм, после Любо взе неочаквана преднина и поведе с 6:4 гейма. Последваха цели осем мач бола, които Пепо Станев парира с невероятна воля и умение. При резултат 6:5 за Владов и 40:30 , след продължително и крайно изтощително разиграване, с разменени позиции в защита и нападение, Владов намери сили да излезе на мрежата и последвалото воле се оказа решаващо за изхода на срещата – 7:5 за Любомир Владов.
Очакваният с интерес сблъсък между шампиона и вицешампиона се състоя в другия полуфинал. Светломир Станев беше решил да докаже , че второто място е случайно стечение на обстоятелствата и даде всичко от себе си в защита на това твърдение. Игра с много хъс, демонстрира майсторство и много воля, логично поведе с 5:3 гейма. Последва силна игра от страна на Недялов, който доведе резултата до 5:5, а след това и до тайбрек. В решителния дълъг гейм Станев отново взе преднина и поведе с 5:2 точки, като само две точки го деляха от финала. Точно тогава Мирослав Недялов показа защо е действащ шампион. Макар с получен крамп в дясното бедро и тотална умора, той стисна зъби, успя да изстиска всичко от себе си, и заигра устойчиво, така както игра през цялата тенисверига. До края на мача Миро не даде точка на съперника си. 7:5 в тайбрека.
Финалът не беше така драматичен ,макар да бе и не по-малко оспорван. И двамата състезатели бяха уморени от дългите мачове предния ден. Все пак гейм за гейм до 5:4 за Любо, след което последва бърза развръзка. Така с резултат 7:4 във финалния двубой Любомир Владов за втори път в кариерата си печели купата на Майсторите. Мирослав Недялов пък регистрира една невероятна година. Освен подгласник на трофея на майсторите и шампион при мъжете, той е още и вицешампион при двойките мъже, както и шампион при смесените двойки.


 


Сходни връзки

ЛЮБОМИР ВЛАДОВ СПЕЧЕЛИ „ТУРНИРА НА МАЙСТОРИТЕ” В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди