изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 05:36 EEST
Литекс излезе победител от ловешкия екшън    
Спорт

Отборът на Литекс победи тима на Левски с 2:1 в дербито на 11-ия кръг от "А" група. Двубоят бе изключително драматичен, като двата тима завършиха мача с по десет човека заради сбиване. Двата отбора се "захапаха" веднага след като бе даден първият съдийски сигнал и си размениха по няколко остри атаки към двете врати преди резултатът да бъде открит.



В 11-ата минута гостите от София излязоха напред в резултата. Дарко Тасевски се възползва от грешка в отбраната на Литекс и изведе Гара Дембеле зад бранителите в оранжево и той прехвърли вратаря Виничиус за 0:1.

Последваха атаки на домакините, които веднага опитаха да върнат попадението, но това стана чак в 29-ата минута. Дарко Тасевски фаулира Небойша Йеленкович и реферът отсъди фаул в полза на Литекс.

Зад топката застана Христо Янев, който с премерен удар от отколо 25 метра фронтално срещу вратата прати топката в мрежата зад Божидар Митрев - 1:1.

Две минути по-късно играчите на двата отбора се сбиха помежду си, като си раменяха юмруци и ритници в продължение на няколко минути.

В резултат на това главният съдия на мача Станислав Тодоров показа два червени и четири жълти картона. Изгонени бяха Дарко Тасевски и Пламен Николов, които бяха в основата на мелето.

Официално предупредени бяха още Гаджев и Грийн от състава на "сините" и Берберович и Том от отбора на домакините. Логично реферът отсъди и солидно, шестминутно продължение на първата част.

В последната минута на добавеното време Христо Янев отново опита късмета си с изстрел от пряк свободен удар, но този път прати топката в аут.

След почивката двата тима продължиха да се атакуват в търсене на второ попадение, което евентуално да им донесе крайния успех.

В 66-ата минута Жоазиньо поде светкавична контраатака за "сините", като пробяга с топката в крака разстоянието от центура на терена до границите на наказателното поле. Завършващият му удар обаче не бе достатъчно точен и топката излезе в аут.

Десет минути преди края на редовното време Дъстли Мюлдер се озова на отлична стрелкова позиция, след като комбинира с Дембеле в наказателното поле и отправи удар от малък ъгъл, но не успя да намери очертанията на съперниковата врата.

В 82-ата минута Христо Янев центрира перфектно в наказателното поле, Светльо Тодоров бе изпуснат от отбраната на Левски, а намесата на вратаря Митрев не беше никак убедителна и Тодоров игра с топката, но липсата на късмет му попречи да запише името си сред голмайсторите. 

Две минути преди края на редовното време "оранжевите" отново получиха възможост да изпълнят пряк свободен изстрел в близост д вратата на Митрев.  Христо Янев стреля и нацели гредата зад стража на Левски.

Последва разбъркване пред наказателното поле, а Светльо Тодоров бе оставен непокрит в полето пред Митрев и след като получи топката я прати в мрежата за 2:1, обръщайки резултата в полза на домакините.

В даденото от съдията продължение на двубоя Владимир Гадзев изпълни пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле на Литекс, но стреля доста неточно и прати топката встрани от целта.

Явно изнервени от неблагоприятния за тях развой на събитията, феновете на гостите от София започнаха да хвърлят различни предмети по терена и удариха вратаря на Литекс Виничиус.

Секунди след това Станислав Тодоров даде последния съдийски сигнал в мача и така домакините се поздравиха с крайния успех.

Литекс - Левски - 2:1
голмайстори: 0:1 - Гара Дембеле 11, 1:1 - Христо Янев 29, 2:1 - Светослав Тодоров 89
червени картони: Пламен Николов 32 (Литекс); Владимир Гаджев 32 (Левски)
жълти картони: Джемал Берберович, Том, Николай Бодуров (Литекс); Владимир Гаджев, Сержиньо Грийн, Веселин Минев, Дъстли Мулдер, Гара Дембеле, Йордан Милиев (Левски).   
Градски стадион, Ловеч
зрители:
7000
главен съдия: Станислав Тодоров

Състави:

Литекс: Винисиус Баривейра, Александър Барт, Пламен Николов, Николай Бодуров, Петър Занев, Джемал Берберович, Небойша Йеленкович (45-Александър Цветков), Христо Янев, Том (57-Георги Миланов), Дока, Уилфред Нифлор (70-Светослав Тодоров)

Левски: Божидар Митрев, Дъстли Мулдер, Веселин Минев, Иво Иванов, Йордан Милиев, Сержиньо Грийн, Владимир Гаджев, Дарко Тасевски, Даниел Младенов (53-Александър Киров), Жоазиньо (89-Андвеле Слори), Гара Дембеле

 


Сходни връзки

Литекс излезе победител от ловешкия екшън | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Литекс излезе победител от ловешкия екшън
Автор: Anonymous да 2010-10-26 @ 12:56 EEST
Много хубав бой. Вторият гол на "Литекс" просто беше еманацията на футболното ни майсторство. Браво!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди