изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:04 EEST
"МЕТАЛАГРО" В ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕЖИМ    
ИкономикаВъпреки безстопанственото отношение на изпълнителния директор Марин Джамбазов, новият ръководител на фирмата вече инвестира в подобряване на производството. Единственото останало работещо предприятие в сферата на машиностроенето в Добрич е "Металагро" АД. На 3 ноември акционерното дружество след всички перипетии на прехода навършва своите 10 години. По медиите вече изтече множество информация за това какво е ставало в последните години във фирмата. За НДТ изпълнителният директор Найден Йосифов заяви, че от 1 февруари 2011 г. фирмата отново ще отвори врати като на работа в цеховете ще влязат между 60-70 души.

"Както вече многократно обявих в момента довършваме поръчки и реално всички ще бъдат освободени до края на ноември. Според мен по-добрия вариант е хората да могат да отидат на борсата, като се върнат отново на работа догодина. Този период ще използваме за ремонти на техника, където има нужда, обучение на специалисти. Въпреки тежките резултати, които ни остави предишният изпълнителен директор само за два месеца ние успяхме да съкратим разходите и дори вече инвестираме. Направили сме първото авансово плащане по нова придобивка - апаратура за прахово боядисване" - каза Найден Йосифов.
Новият изпълнителен директор е установил до момента, че Марин Джамбазов е източил от фирмата 550 хил. лв. с премии и обезщетения, което се равнява на 7-месечната пълна издръжка на завода. С предизвестия за уволнение са всички от счетоводството, каза Йосифов, тъй като се оказало, че месечно фирмата, осигурила софтуера за счетоводството получава 2016 лв., като никога не липсват допълнително написани часове, които се плащат допълнително. Самите счетоводители пък изчисляват по странен начин полагащите се обезщетения при пенсиониране на работници, каза Йосифов и показа справки. Според едно такова за нормировчик - жена, с основна заплата 304 лв. по сметките на счетоводството при пенсионирането й е трябвало да й се платят 7640.81 лв., когато Йосифов реагирал счетоводителите коригирали и му представили коригирана справка, според която обезщетението паднало на 825.34 лв. "Цялата счетоводна база е манипулирана и затова съм поискал оферта от друга счетоводна фирма, която се оказа, че е готова срещу 72 лв. на месечно да предостави продукт, който със спецификата на работата ни ще се оскъпи най-много между 150-200 лв. на месец. Друг съществен проблем, на който се натъкнах е факта, че на всички са изплащани обезщетения в размер на 6 брутни заплати, което е неправомерно според нормативната база. Толкова заплати се дават, когато фирмата е с над 10-годишна история. Ние 10 г. навършваме на 3 ноември, което значи, че имат право на по 2 заплати" - каза Йосифов. Той добави, че неправомерните пари, които са взети от Марин Джамбазов ще бъдат вписани като вземания на фирмата. Йосифов допълни, че не се притеснява от синдиката, още повече, че структурата му е основана на 31 август - в деня на пенсиониране на Джамбазов и се оглавява от неговия брат.
 


Сходни връзки

"МЕТАЛАГРО" В ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕЖИМ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"МЕТАЛАГРО" В ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕЖИМ
Автор: Anonymous да 2010-10-27 @ 17:09 EEST

а сега Г-н Кушлев да се поразходи до с.Църква и ще намери парите.

"МЕТАЛАГРО" В ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕЖИМ
Автор: Anonymous да 2010-10-28 @ 16:54 EEST

Да, точно там ще види вилата на Джамбазки за 2милиона лева.

"МЕТАЛАГРО" В ОЗДРАВИТЕЛЕН РЕЖИМ
Автор: Anonymous да 2011-12-04 @ 14:13 EET
vilata e za 5 miliona ne 2

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди