изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:13 EEST
Държат 13 българи заложници в Индия заради сделка    
ЗаложнициТринайсет български моряци са заложници на неуредена търговска сделка в Индия. Трети ден екипажът на кораба "Лудогорец" е затворен в хотел, който не може да напусне. "Фактът, че ги държат в неведение е достатъчно стряскащ. Не знам на кораба преди да слязат какво се случва. Споменаха, че са ги свалили насилствено", разказа пред bTV Северина Белчева, чийто баща е от екипажа на "Лудогорец", който трябвало да бъде продаден за скрап в Индия. На пристанището обаче моряците са задържани.

Първоначално не са им позволявали да се обадят на близките си, а трима от тях са болни.
"Не са им обърнали внимание на молбите да извикат линейка. Мисля, че въобще не съм им съдействали", продължава разказа си Белчева.

По телефона един от моряците каза, че са заложници на съмнителна сделка.    
"Абсолютно, заложници сме в момента... На индийския собственик и на нашия собственик, защото не могат да си оправят сделката, да се разберат. Кой колко пари е дал и колко ще получи и т.н. Не знам, чакаме. На всяко пристанище, на което пуснем котва, имаме проблеми. Гавра, абсолютна гавра е", оплака се  рулевият Георги Белчев.

Управителят на фирмата, която продава кораба, не вдига телефона си. От Морска администрация казаха, че екипажът имал самолетни билети за днес. Индийските имиграционни служби обаче са поискали още един ден, за да издадат на българите изходящи визи, така че се очаква моряците да отпътуват в четвъртък.

Сагата с кораба "Лудогорец" продължава вече няколко месеца. През юни екипажът подаде оплакване до Морска администрация, че на кораба няма гориво, храна и вода, а температурата достига 50 градуса. Няма климатици и вентилация, за да се пести гориво.

През август в рамките на няколко часа умират двама души от екипажа. Плавали с "Лудогорец" разказаха тогава пред bTV, че условията са мизерни и, че корабособственикът "Арго Меритайм" им дължи заплати в размер на десетки хиляди долари. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Държат 13 българи заложници в Индия заради сделка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди