изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:07 EEST
Здравен хороскоп – 1-7 ноември 2010    
Хороскоп Седмицата стартира с намаляваща Луна на 1 и 2 ноември в знака, свързан със здравето и здравните въпроси Дева. По време на намаляваща Луна организмът се възстановява по-бързо след операция, а кръвоизливи, възпаления и усложнения са по-малко вероятни, отколкото по време на растяща Луна.

На 28 октомври Марс премина в огнения знак Стрелец, където ще бъде до 8 декември. Изисква се внимание от страна на родените Близнаци, Дева, Стрелец и Риби от първата декада на знаците до 10 ноември, при родените през втората декада – от 11 до 24 ноември и при родените през третата декада на същите знаци – от 25 ноември до 8 декември, при работещите с режещи инструменти, с огнестрелно оръжие и остри предмети, при работа с взривоопасни вещества, при шофиране. В здравословно отношение има предразположения към травми на тазобедрените кости и мускулите на бедрата, нарушения в обмяната на веществата, възпаления на черния дроб и жлъчните пътища, повишаване на артериалното налягане.

На 1 и 2 ноември не се препоръчват операции на червата, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника и жлъчните пътища. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с изброените органи. В дни, когато Луната е в знака Дева, е подходящо време за изчистване на организма и за лечение на заболявания. Пийте повече билков чай и минерална вода, избягвайте трудносмилаеми храни, мазнини, силни или лютиви подправки, които дразнят стомаха и жлъчката.

1 ноември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада, а 2 ноември – за родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Болните хора са предразположени към временни неразположения и обостряния на състоянието, повишена температура, стомашно-чревни и жлъчни колики, възпаления на апендикса или червата, хипертонични кризи и главоболие. Аспектите създават предпоставки също за чревни разстройства и отравяния, травми, изгаряния, порязвания.

На 3 ноември, в часовете между 02,36 и 07,18, Луната е „без курс“, т. е. до напускането на знака Дева тя не прави никакви аспекти с останалите планети. Бъдете на сигурно и безопасно място.

На 3 ноември в 07,19 часа Луната преминава в знака Везни, където ще бъде до 08,15 часа на 5 ноември. На 3 и 4 ноември не се препоръчват операции на бъбреците, околощитовидните и надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, липосукция на бедрата. Дните са подходящи за лечение и профилактика на заболявания, свързани с отделителната и нервната системи. През тези два дни не прекалявайте със сладките и тестени храни, не използвайте нов козметичен продукт, към който може да се окажете чувствителни.

3 ноември е неблагоприятен ден предимно за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Предразположени сте към нервно напрежение, повишено кръвно налягане, възпалителни процеси, кожни обриви, главоболие и психоемоционални разстройства при хора с лабилна психика. В мунданен план аспектите предразполагат към инциденти под земята, в тунели, в планината или на строежи, атентати и взривове.

4 ноември е неблагоприятен ден предимно за родените през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Аспектите предразполагат към временни неразположения на болните с бъбречнокаменна болест; възможни са болки в гърба, костите или зъбите, жлъчни колики, обща отпадналост и депресивни състояния.

На 5 ноември, в часовете между 01,34 и 08,15, Луната отново е „без курс“ и изисква повече внимание за предотвратяване на грешки по време на работа и инциденти, поради невнимание. В 08,16 часа на 5 ноември Луната преминава в знака Скорпион, където ще бъде до 10,26 на 7 ноември.

На 5, 6 и на 7 ноември до 10,26 часа не се препоръчват изобщо оперативни намеси (с изключение на животоспасяващите), поради преминаването на Луната през знака Скорпион, чийто управител е Плутон – планетата, свързваща се с бактериалните инфекции, вирусите, смъртта. Не е желателно извършването на операции в посочените дни най-вече на дебелото и правото черво, сфинктера, пикочния мехур и пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката, отстраняване на тумори, пиърсинг на гръдните зърна. Дните са подходящи за регулиране на белтъчната обмяна, профилактика и лечение на респираторни заболявания и на заболявания на половата система. Подсилете организма с витамини и други добавки. Освен това, на 6 ноември е Новолуние в знака Скорпион, а по време на Новолуние организма е най-слаб – биоритмите са равни на 0. Ако операцията е наложителна, желателно е в следващ ден, подходящ според знака на Луната, да се извършат действия за предпазване от възпаления и усложнения.

5 ноември е неблагоприятен ден най-вече за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Предразположени сте към вирусни и бактериални инфекции, възпаления на пикочо-половата система, отравяния. Избягвайте полови контакти без предпазни средства. За бременните жени полови контакти на 5 и 6 ноември не са желателни изобщо, поради опасността от спонтанни аборти.

На 6 ноември в 06,52 часа Луната навлиза във фаза Новолуние, като след 7 ноември започва постепенно да расте през следващите две седмици. Това Новолуние създава предпоставки през месеца към повишаване броя на вирусните и бактериални инфекции, замърсявания и отравяния, възпаления на дихателната или пикочо-половата система, психически разстройства или метаболитни нарушения.

Новолунието на 6 ноември е подходящо за изчистване на организма от токсините – приемайте само минерална (преварена) вода, билков чай и/или плодово-зеленчукови – прясно изцедени сокове без подсладители, минимум 2,5-3,0 литра в продължение на 24 часа, стартирайки от 06,52 часа на 6 ноември. Изчистването на организма подобрява функциите на органите и системите, както и имунната система. Най-голям ефект има изчистването на организма при смяна на Лунните фази.

6 ноември е неблагоприятен ден предимно за родените през втората, а сутрешните часове на 7 ноември – за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Възможни са възпаления на дебелото черво, на половата система като цяло при мъжете и жените, вирусни заболявания, хемороидни възпаления и болки, емоционални разстройства, отравяния с храна, алкохол, лекарствени средства и опиати. Избягвайте употреба на опиати, консумацията на гъби с неясен произход и вид, не прекалявайте с употребата на алкохол.

На 7 ноември, в часовете между 05,44 и 10,26, Луната е „без курс“. Ако ви предстои пътуване в ранните часове на 7 ноември, трябва да сте починали добре предната нощ и да не прекалявате с алкохола вечерта, за да пътувате бодри на сутринта. Ако не е наложително, най-добре не тръгвайте преди 10,30 часа.

В 10,27 часа на 7 ноември Луната преминава в знака Стрелец, където ще бъде до 15,35 часа на 9 ноември. Луната в Стрелец увеличава енергичността и хората стават по-експанзивни, по-непостоянни и по-неуравновесени. Аспектите за този ден създават предпоставки за травми и инциденти по време на състезания и лов, за транспортни произшествия. Внимавайте при преминаване пеша или с транспортно средство през ж. п. прелези, както и самите работещи в БДЖ за грешки на работното място. В здравословен план са възможни септични, инфарктни и инсултни състояния, изгаряния, порязвания, травми на костите или мускулите на бедрата. Най-уязвими са родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Но дали и как ще се проявят аспектите на планетите зависи най-вече от личния хороскоп на всеки човек.

Луната в Стрелец предразполага към пищни трапези. Месото ще се възприема добре от организма, стига да не е прекалено мазно или пържено. Не прекалявайте с количеството храна и алкохола. Разходка на чист въздух, спорт или излет в планината ще ви се отразят благоприятно.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

http://www.az-jenata.bg

 ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010 ГОДИНА

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 1-7 ноември 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди