изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:44 EEST
Росен Плевнелиев представи новия директор на ДНСК    
НовиниСофия. Милка Гечева е новият управител на ДНСК. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при представянето й, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Министър Плевнелвиев обясни, че Гечева има 6 месеца срок, тя е представила и „екшън” план, който ще се реализира. Министър Плевнелие посочи, че Гечева има пълна подкрепа от страна на държавата.

Милка Гечева обясни, че процесът на преструктуриране на ДНСК вече е приключил. „Целта е да се преодолеят негативите от съкращението на служители. Създадени са 6 регионални структури. При напревените две проверки на дирекцията не са установени и сериозни нарушения, а направените предписания вече са изпълнени”, каза още Гечева.
Тя обясни, че трябва да се направят законодателни промени, като се разделят функциите на общините и на ДНСК по отношение на контрола на строителството, защото сега функциите са размити. „Трябва да се засили контролът върху общинските администрации като се извършват постоянни планови проверки. Трябва да се направи и засилване на вътрешния контрол в нашите дирекции”, каза още Милка Гечева. Според нея, друга важна стъпка е засилване на контрола по заповедите за премахване на обекти. „Води се регистър на заповедите за премахване. Около 7 хил. заповеди са издадени за премахване на незаконни обекти, а 3-4 хил. заповеди са влезли в сила, от тези 3-4 хил. заповеди 2500 са изпълнени, а 1500 са в процес на изпълнение”, коментира още тя.
Росица ГЕОРГИЕВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Росен Плевнелиев представи новия директор на ДНСК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди