изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:53 EEST
Синята коалиция прогнозира предсрочни избори    
ПолитикаОт Синята коалиция прогнозираха предсрочни парламентарни избори след местния и президентски вот догодина, когато сините очакват промяна на политическа ситуация в страната. Тe обявиха, че увеличават дистанцията си от ГЕРБ и се готвят да са алтернатива на управляващите на следващите избори. "В момента в България има президент, който си търси партия и готвещ се за президент, на когото май не му трябва партия", отсякоха от Синята коалиция след днешното си заседание.

„Бюджетът за догодина е бюджет за купуване на гласове", предупредиха още те. Иван Костов съобщи, че според разчетите през 2011 г. 152 млн. лв. ще отидат за социално подпомагане. Това е най-съмнителната политика на социалното министерство, беше категоричен Костов и даде да се разбере, че чрез тази програма управляващите ще си осигуряват гласоподаватели. Сините обявиха официално, че ще гласуват "въздържал се" за републиканския бюджет и "против" бюджетите на НОИ и на Здравната каса. "С това ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ" каза лидерът на СДС Мартин Димитров.

По време на разговорите си сините потвърдиха и намерението си да участват заедно в президентските и местните избори догодина и да разширяват формата на коалицията си. Лидерът на ДСБ Иван Костов изключи възможността Борисов да направи второ правителство, в което да покани и други партии. „Той е недиалогичен, ако прави ремонт, то ще е, за да отстрани провалили се министри", предположи Костов. Според него целта на Борисов била да удържи правителството до президентските избори.

Лидерите на Синята коалиция разкритикуваха проекта на президента, но показаха, че са доволни от това, че той най-накрая започва да се занимава открито с политика. "Първанов не е излизал от политиката, той е в нея отпреди 1989 г., но по-добре да го прави открито", каза Мартин Димитров. Според Костов пък на миналите парламентарни избори сегашният държавен глава е участвал чрез партиите "Лидер" и РЗС , които, според него, са били създадени от ДАНС. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Синята коалиция прогнозира предсрочни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди