изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:34 EEST
Силно земетресение в Сърбия, 2 труса усетени у нас    
По светаЗеметресение с магнитуд 5,3 по Рихтер разтърси Сърбия през нощта, в 1:57 ч. местно време. Земетресенито е усетено и в България. В Сърбия са загинали двама души, има около 40 леко ранени - с контузни наранявания, съобщи БНР. Епицентърът на труса е бил на 125 км от столицата Белград, в района на в село Витановац, близо до Кралево. През нощта са усетени две земетресения на територията на България.


В 2.57 часа българско време е било регистрирано земетресение с епицентър на около 250 км северозападно от София, извън територията на страната, съобщи Сеизмологичният център към Геофизическия институт на БАН, цитиран от БТА. Земетресението е било с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер. Трусът е бил усетен в западните райони на страната.
Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

В 4.52 часа българско време е било регистрирано второ земетресение с епицентър на около 360 км в югоизточно от София, извън територията на страната, съобщи Сеизмологичният център към Геофизическия институт на БАН. Земетресението е било с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на страната.
Не се съобщава за жертви и нанесени материални щети. http://dnes.dir.bg

Читатели на Агенция „Фокус” съобщават, че са усетили земетресението

03 ноември 2010 | 07:12 | Агенция "Фокус"
 
София. Земетресението от тази нощ в Сърбия е усетено във Видин и в София, съобщиха читатели на Агенция „Фокус” на електронната поща. Ето някои от информациите на читателите:
Ваня Борисова от Видин съобщава, че земетресението е усетено в града.
Борислав Петров от Видин пише: „За съжаление във Видин бяхме събудени от силно земетресение което продължи дълго. След като проверих се оказа, че епицентърът е в Сърбия на 30 км. от Крагуйевац”.
Мартин Костов от София пише: „Земетресението в Сърбия беше усетено и в София. Много слабо, хоризонтално, но продължително! Малко преди 3 часа сутринта. Дано няма жертви!”
Ирена Иванова от София съобщава: „Имаше трус в София. Аз живея в Младост 3, на 5 етаж. Усети се доста отчетливо”.
Александра Георгиева от София пише, че земетресението се е усетило се хоризонтално и е люляло земята от 3 до 5 секунди. „Не мога точно да преценя, защото спях. Мебелите скърцаха. Като се събудих, лампите се клатеха и то -доста дълго след труса - може би около 30-40 секунди. Живея в София, жк "Сердика", на втория етаж.Земетресението е било в Сърбия, 5,4 по Рихтер, както видях”.

 


Сходни връзки

Силно земетресение в Сърбия, 2 труса усетени у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди