изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:14 EEST
С шокиращи кадри ни отказват от яйцата /ВИДЕО 12+/    
По света

Записът от две британски птицеферми разкрива за пръв път как току-що излюпени мъжки пиленца са поставяни живи на поточна линия към газова камера или месомелачка



Скрита камера в две британски птицеферми разкрива за пръв път как току-що излюпени мъжки пиленца са поставяни живи на поточна линия към газова камера или месомелачка просто защото са от грешния пол - и то съвсем законно.

Милиони мъжки биват убивани всяка година в люпилните, за да закусим със сварено яйце, напомня природозащитната организация "Вива" (Viva.org.uk), заснела тайно потресаващите кадри от работния процес.

Веднага след излюпването им, ускорявано изкуствено, мъжките и женските биват сепарирани още докато са сред черупките на яйцата.

Представители на "Вива" посетили две люпилни в Престън, разказва британският в. "Дейли телеграф".

На записите се вижда как работници в едната от тях с голи ръце хвърлят едно върху друго мъжките пиленца и ги поставят на поточна линия към газова камера.

Изпадащите на тумби под машините птички се пакетират за храна на влечуги и хищни птици.

В другата посетена от тях ферма пък те се поставяни живи в електрическа месомелачка и използвани за тор. Този метод за убиване (моментално механично унищожение) е по-бърз и според организацията се използва широко в САЩ.

Женските пък се изпращат за отглеждане и снасяне на яйца, като преди това се поставят в машина, която клъцва края на човките им и ги ваксинира срещу болести. Това се прави и в органичните ферми, където пилетата се разхождат свободно.

И двата метода, всъщност, са законни и одобрени от Асоциацията за хуманно клане и RSPCA, организация, която защитава "петте права и свободи" на животните.

Според "Вива" обаче процесът е чудовищно жесток и хората трябва да го бойкотират, като спрат да ядат яйца, повечето от които идват от такива места.

Дори зад идиличните западни реклами на загладени, щастливи и свободни пилета в органични ферми се криели масови убийства на милиони мъжки новоизлюпени. http://www.vesti.bg/


 

 
 


Сходни връзки

С шокиращи кадри ни отказват от яйцата /ВИДЕО 12+/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди