изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:17 EEST
Брюксел си поиска 20,2 млн. евро от България    
Европейски съюзЕвропейската комисия иска обратно 20,2 млн. евро от България за нередности при контрола върху помощи, отпуснати през 2006 г. по линия на Общата селскостопанска политика, включително и за развитие на селски райони. Тези пари са част от общата сума 578,5 милиона евро, които Европейската комисия иска от 19 страни в Европейския съюз да възстановят в общия бюджет заради нередности при изплащането на помощи по линия на Общата селскостопанска политика (ОСП) през годините след 2006 г., съобщи БТА.

Неправомерно използваните средства от България се искат обратно заради неефикасна система за идентифициране на селскостопанските парцели, както и на "географска информационна система".
Тези системи се използват за кадастрални нужди или за идентифициране на парцелите, за чието обработване стопаните получават помощи.

Сред 19-те страни, които трябва да връщат европейски средства заради нарушения при прилагането на ОСП на Европейския съюз, безспорно най-големият нарушител е Гърция. Тя трябва да връща заради различни нередности 347,5 млн. евро.

Брюксел иска от Атина 210,9 милиона евро за слабости в системата за идентифициране на парцелите и недостатъци при контрола върху разходите през 2006 г. за обработваемите площи, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
"Ние не пестим усилия, за да осъществяваме възможно най-добрия контрол върху разходите за земеделие, за да сме сигурни, че парите на данъкоплатците не се използват недобросъвестно", подчерта еврокомисарят по земеделието Дачиан Чолош. Проблеми са констатирани в производството на стафиди и в овцевъдството.

През февруари Брюксел сезира съда заради незаконните държавни помощи на Атина за стотици гръцки компании под формата на данъчни облекчения.

Румъния също ще трябва да възстанови немалка сума в европейския бюджет - 41,7 милиона евро, изплатени неправомерно през 2008 г. ЕК иска от Португалия  обратно повече от 40 милиона евро.

Други страни членки, които трябва да връщат по-малки суми, са Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Ирландия, Литва, Полша, Словения, Испания, Швеция, Холандия и Великобритания. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Брюксел си поиска 20,2 млн. евро от България | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Брюксел си поиска 20,2 млн. евро от България
Автор: Anonymous да 2010-11-05 @ 19:03 EET

ЕС ще си вземе парите от държавата, по-точно - от нас, данъкоплатците. Тези, които излъгаха държавата, ще си останат с пълни джобове. Ако имаме държава, тя трябва да си вземе поне тези милиони от тези, на които ги е раздала, а лихвите им да събере от тези, които са ги раздали.

Брюксел си поиска 20,2 млн. евро от България
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 11:10 EET
не  от БЪЛГАРИЯ  а от тия дето са крали БЪЛГАРИЯ  какво  стана  с делото  на 3 министри които  от април  месец  е тръгнало към съдът  и на ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА   КОЙТО Е КРАЛ ДА ВРЪЩА 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди