изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:55 EEST
Полицейски протест блокира центъра на столицата    
Новини

Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) организира третия си протестен митинг днес, съобщиха от синдиката. Исканията са за: ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР; приемане на предложенията на СФСМВР по ЗИД (Закон за изменение и допълнение) на ЗМВР (Закона за Министерството на вътрешните работи) и запазване на разпоредбите в КСО (Кодекса за социално осигуряване), отнасящи се към служителите в МВР; функционален имунитет на членовете на СФСМВР (адекватен на чл. 333, ал. 3 от КТ).



Членовете и симпатизантите от синдикалните дружества от цялата страна ще се съберат в градинката пред Министерството на вътрешните работи в 12 часа, след което ще се отправят към храм-паметника "Александър Невски".

Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на незнайния войн в памет на загиналите служители от системата на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

Ние осъзнаваме тежкото икономическо състояние на страната ни и въпреки това изпълняваме и произвеждаме продукта – сигурност и спокойствие на гражданите на България, доколкото това е възможно с осигурените ни от държавата ресурси, материали и условия на труд. За съжаление през изминалите 20 години системата на МВР се реформираше от различните правителства козметично, но не и ефективно. Извършените досега реформи не дадоха и няма да дадат положителен резултат за развитието на системата, нито за нормални условия на труд на служителите в МВР. През последните дни се появиха няколко нови и стари синдиката, които се опитват да саботират протестите, организирани от СФСМВР. Наши членове са подложени на наказания, премествания дори и проверки в следствие на изразените от тях позиции спрямо управляващите, както и заради участията им в протестите през изминалите седмици или заради изказванията им по медиите, заявяват от СФСМВР.

Маршрутът на протестиращите ще бъде, както следва: от градинката на МВР по ул. "6-ти Септември" – ул. "Гурко" – ул. "Г. С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" до храм-паметника "Александър Невски".

Във връзка с провеждане на събрание и шествие от сградата на МВР и храм-паметника "Св. Ал. Невски" от 12.30 часа до приключването на мероприятието при необходимост и по преценка на "Пътна полиция" при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул."Оборище" между бул."Васил Левски" и ул. "Г.С.Раковски", съобщиха от столична община. От 7 часа днес до приключването на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и леките автомобили превозващи участниците в шествието, сигнализирани както следва: на северната дъга на пл."Александър Невски"; на моста пред Национален стадион "Васил Левски" – само леки автомобили. СДВР ще осигури охрана на събранието и постове за контрол и регулиране на движението, като възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и тролейбусите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в шествието.
 http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Полицейски протест блокира центъра на столицата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди