изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:48 EEST
НАД 100 КЛАДЕНЕЦА – ПРОВЕРЕНИ ЗА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ    
Ред и сигурностОт края на април – когато позволяваха метеорологичните условия, до момента в Добричка област са проверени над 100 кладенеца за безследно изчезнали. Това съобщи за НДТ директорът на Областната дирекция на МВР комисар Стефан Йончев. Именно при такава проверка през юли в геран между генералтошевските села Сираково и Великово бе открит скелет, за който резултатите от ДНК-експертизата все още се очакват.


 Работата е трудна, не всеки може да влезе в кладенец на дълбочина 50-60 метра, посочи комисар Йончев. За целта в операциите участвали и служители на Гражданска защита, „Пожарна безопасност и спасяване”,  обучени специализирани екипи. „Продължаваме с проверките. Имаме много каньони в нашия регион - към Суха река, където сме придобивали оперативна информация, че могат да бъдат”, каза още директорът на полицията.
21 са безследно изчезналите в Добричка област, сочат данните на ОД на МВР. До момента от началото на годината има разкрити пет случая, плюс два – на намерени кости. „Чакаме да бъде изготвена ДНК-експертизата. Предполагам, че могат да бъдат също от нашия регион”, каза комисар Йончев. Той посочи, че в три от случаите издирваните безследно изчезнали са открити живи и здрави, за два от тях НДТ вече писа. Последният случай с щастлива развръзка е от преди две седмици. Става дума за безследно изчезнала жена от Добрич, която през 2007 година отива да работи в Турция и след няколко месеца прекъсва връзката с близките си.
От началото на годината за издирване в областта са обявени 464 души, съобщи Йончев. Става дума за всякакви случаи – отклонили се от изпълняване на присъда, напуснали домовете си непълнолетни и др. От тях издирени са 415 души. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 100 КЛАДЕНЕЦА – ПРОВЕРЕНИ ЗА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди