изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:46 EEST
8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР    
Интервюта  Директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев пред НДТ


- Комисар Йончев, с какво настроение, какви са чувствата, които вълнуват служителите на добричката полиция на празника им?

- В навечерието на предстоящия празник мога да кажа, че настроението е добро. И то е добро на базата на добре свършена работа. Това показват резултатите, които сме постигнали през първите десет месеца на настоящата година. За периода мога да кажа, че оперативната обстановка на територията на ОД на МВР-Добрич, беше спокойна. Не бяха допуснати губи нарушения, застрашаващи живота и здравето на гражданите. Това е в следствие на взетите мерки, на добрата превантивна работа. През първите 10 месеца имаме регистрирани 2 411 криминални престъпления срещу 2 552 за същия период на 2009 година. Това показва намаление с 5.53 процента. Установени са 1 042 извършители срещу 993 за предходната година. От тежките престъпления имаме три убийства, и трите са разкрити. За същия период на м. г. също са три, като две са разкрити, по третото продължава да се работи. През първите 10 месеца на т. г. са регистрирани 47 грабежа с разкриваемост 36 процента срещу 77 за м. г. От началото на 2010-а служителите на ОД на МВР са работили по разкриването на 42 посегателства спрямо МПС срещу 56 за същия период на 2009-а. Като основен проблем и през настоящата година си остават кражбите на лично имущество. През т. г. са регистрирани 1 363 кражби, които представляват 56 процента от общия брой на извършените престъпления. За м. г. са били 1 184. През 2010 година разкривамеостта на кражбите е 34 процента. През отчетния период са задържани няколко групи, извършители на тези престъпления. След тяхното задържане значително намаляха домовите кражби. Имаме 194 домови кражби за т. г. срещу 265 за 2009-а. Намалял е значително и броят на измамите. За 10-е месеца са 35 срещу 77 за м. г. Разкрити са 8 от тях, а през 2009-а - 9. Намаляването на този вид престъпления се дължи преди всичко на активната превантивна работа, която осъществяваме чрез вас - медиите. По малките населени места почти ежеседмично районните инспектори правят срещи с кметовете, с жителите.
- А какво сочи статистиката по отношение на икономическите престъпления?
- През т. г. имаме регистрирани 242 икономически престъпления срещу 220 за м. г. Документните са 59 с щети за 216 000 лева. Извършителите са 48. Престъпленията против парично-кредитната и финансова система са 28 с щети за 539 699 лева, извършителите са 13. Регистрирани са 20 измами и изнудвания  с щети за 1 060 000 лева. Престъпленията по служба са 9 с щети над 1 251 000 лева. Присвояванията и обсебванията са 8 с щети за 410 000 лева. През настоящата година бяха разкрити икономически престъпления с голямо обществено значение. Разкрити бяха четири случая на извършени престъпления в Областната администрация, знаете за задържането на бившия областен управител, на Пламен Ганев. Разкрити бяха 7 случая на извършени данъчни престъпления, по всички тях са образувани досъдебни производства. Имаме разкрити четири случая на неправомерно използване на средства, предоставени на Република България от ЕС по системата на единно плащане на площ.
- Комисар Йончев, продължава ли да е харесвана, да е желана полицейската професия? Знаем, че всяко момче като е малко иска да стане полицай. Имате ли свободни места, когато обявите такива, има ли интерес?
- Последният прием, който правихме, беше в края на м. г, когато назначихме 26 полицаи. Те в момента са на първоначална подготовка в школа и на 3 декември ще бъдат разпределени по районните управления. При набирането на документи, при приема, имаше голям наплив. Това, от една страна, може да се обясни с малкото работни места в момента. Другата причина е, че тези младежи искат да бъдат полицаи. Към момента щом имаме по 4-5 кандидати за едно място, би следвало да се предполага, че тази професия все още е престижна, интересна. Разбира се, тя си има и своите рискове, има си и предизвикателства.
- Какви качества трябва да притежава полицаят, освен физическата подготовка, за да е добър служител на МВР?
- Освен физическата подготовка един добър полицай се сформира във времето. Той е добър, когато познава материята, с която работи, знае как да приложи съответния нормативен акт, съответния закон. Полицай не е само да надува мускули и да се прави на Рамбо, както е по филмите. Той трябва да е запознат с тематиката, по която работи, със закона за МВР и други съпътстващи документи, с които ежедневно се сблъска в своята работа.
- Как ще посрещнете празника?
- На 8 ноември от 10.30 часа в двора на църквата "Свети Георги", където има изграден параклис, ще поднесем цветя и венци в памет на колеги, загинали по повод и при изпълнение на служебните си задължения.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА 
 


Сходни връзки

8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР
Автор: Anonymous да 2010-11-08 @ 12:44 EET
ДА БЕ ДА  БИЛИ НАМАЛЕЛИ  ВСЕКИ БОЖИ ДЕН СЕ КРАДЕ   А ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ  НЕ СА СПРЕЛИ  ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ КОЛКОТО    ЩЕШ   И ВСЕКИ ДЕН ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПО 24 Ч  СЪС НАРКОТИЦИ   ОТКЪДЕ БЕ  ДЖАНЪМ   ЗАДРЪЖТЕ  НЕПЛАСЬОРИТЕ  АМИ ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ НА ПЛАСЬОРИТЕ КОИТО ГИ ЗАРИБЯВАТ    ТЕЗИ НАРКОТИЦИ   КОИТО СА КАТО БОНБОНИ В ДОБРИЧ  ДА НЕ ВАЛЯТ ОТ НЕБЕТО   ДА СЕ ЧУДИ  ЧОВЕК  ОТКЪДЕ ИДВАТ   И НА КЪДЕ ОТИВАТ  А ЗА ПРОСТИТУТКИТЕ ДА НЕГОВОРИМ  КАТО МРАВУНЯК  СА ПО ПЪТЯ  А В   НЯКОИ ДЪРЖАВИ ПРАВЯТ АКЦИИ  И ЗА ТЕЗИ  КОИТО  ТЪРСЯТ УСЛУГИТЕ НА  УЛИЧНИТЕ ПРОСТИТУТКИ  И БИВАТ СЪДЕНИ ЗА ТОВА   И ВСЕ ПАК  УВАЖАВАМ    ТАЗИ ПРОФЕСИЯ   И ТО МНОГО   И НЕ   КУРСА  И УЧИЛИЩЕТО ПРАВЯТ ЧОВЕКЪТ ПОЛИЦАЙ ТОЙ ТРЯБВА ДА Е РОДЕН  ЗА  ТАЗИ ПРОФЕСИЯ   ПРЕДИ ВСИЧКО ТАЛАНТА  И ДАРБАТА 
8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 10:50 EET
Празниците си ги знаят, няма нищо лошо в това , но нека си гледат работата и тяхните служители. Става въпрос за полициата в Тервел. И по точно за г-жата която работи в паспортното им бюро. На ден тази служителка едва ли обслужва повече от 30 човека , става въпрос за 8 часов работен ден. Няма никъде  работно време , почивки. Тя рабати както тя прецени ,защото мъжът и бил в полицията, девер и бил депутат от Атака и т. н..... В 10 ч. почива 30 мин. , но обяд - 1ч. , а и се плаща за 8 часов рабатен ден , аз съм скарана с математиката , но сякаш не и се събират 8 ч.  работа на ден.Започва в 8.30   и работи до 16.00ч. Хората чакат с дни, дават им номера които не се спазват. Питам аз къде е шефа на полицията , сляп ли е? Че тази служителка работи  с кеф, защо не работят 2 служителки , работата ще върви по бързо няма да има мърморещи и оплакващи се . НА КОГО ТРЯБВА ДА СЕ ОПЛАЧЕМ ИЛИ И ТОЙ Е БОГОПОМАЗАН?
8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 15:15 EET
Моят коментар е за КАТ.Миналата седмица се наложи служебно подчертавам служебно да чакам за временни номера в КАТ. От 13.00 часа до 16.00 чаках на една дълга безконечна опашка заедно със всички останали които чакаха  за личните си автомобили.Искам да попитам,не може ли чакащите служебно да ги обслужват на друго гише служителките на КАТ.Ако не бях успяла да ме обслужат до 16.00 часа клиента просто нямаше да може да пътува вечерта.Трябва да се помисли .
8 НОЕМВРИ - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА: ПО 4-5 КАНДИДАТИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО МЯСТО В ОД НА МВР
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 16:38 EET
Съгласен съм свтория коментар за Тервел и г-жата от бюрото за документи , тя сигурно и ще се пенсионира там. Аз си я спомням ,че е там минимум 10г. Обслужването е под всякаква критика.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди