изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:22 EEST
Мъж се отрови с месо, лекари спасяват жена му    
Новини

55-годишен мъж от Дупница почина, след като се натрови с месо. Жена му е в много тежко състояние. Васил и Райка Калъпчийски са открити в дома им в ж.к. "Бистрица" снощи около 18 часа от дъщеря им и сина им, съобщи БГНЕС. лед като цял ден не отговаряли на телефонни обаждания, дъщерята отишла в апартамента в блок 56, където открила баща си мъртъв, а майка си в тежко състояние. Жената е настанена в интензивно отделение на дупнишката болница.



Според дупнишкия патоанатом д-р Динкова, ботулизъм е предполагаемата причина за смъртта. Аутопсията ще бъде извършена утре. Ботулизмът е рядко, но много сериозно паралитично заболяване, причинявано от нервен токсин.

Семейството яло месо, купено от хипермаркет "Европа" в благоевградския квартал "Струмско", съобщиха БГНЕС и Дарик радио. Все още не е ясно какво е месото, нито кога е купено.
Възможно е да е било старо или съхранявано неправилно, обясни доктор Атанас Дамов, цитиран от БГНЕС.
Агенцията добавя, че Васил и Райка са изпили и доста алкохол.

При първоначалния оглед в жилището и по тялото на Васил Калъпчийски, следи от насилие не са установени, каза "Фокус" пресаташето на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

Апартаментът на семеството е запечатан от районното управление в Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.
Регионалната ветеринарно-медицинска служба ще извърши проверка в хранителния магазин. Инспекторите ще вземат проби от месо, месни продукти и консерви в магазина, ще се провери и има ли нередности при съхранението им. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Мъж се отрови с месо, лекари спасяват жена му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди