изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
ЕКИП ОТ ПМГ ПОСЕТИ ИСПАНИЯ    
ОбразованиеУчителите, работещи по проекта "Млади репортери", и директорът на Математическата гимназия в Добрич се завърнаха от визита в Испания. От 3 до 7 ноември те са били на гости в Пиенте Хенил на училището,организатор на целия проект, "Компания де Мария".


Там имали възможност да се запознаят с колегите си, участници в проекта, от Италия, Полша, Великобритания, Турция, Словакия и, разбира се, домакините от Испания, съобщиха от ПМГ.  Обменили опит и обсъдили възникналите проблеми  при осъществяване на дейностите по  проекта. Българските гости прекарали един ден в училището, където научили повече за образователната им система и се запознали с културата и историята от презентацията на учениците и от демонстрацията на месните фламенко песни и танци. Имало отредено време да представят България и Добри. Втория ден бил за посещение на една емблематична за Андалусия историческа и културна забележителност - Алхамбра, крепост и архитектурен комплекс в Гранада, южна Испания, датираща от мавърския период. В последния ден от програмата всички делегати били приети и приветствани от кмета на Кордоба - градът е кандидат за културна столица на Европа през 2016.
 


Сходни връзки

ЕКИП ОТ ПМГ ПОСЕТИ ИСПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди