изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:49 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани 4 криминални престъпления.



-След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик са задържани лицата И.И. на 22 години, В.И. на 19 години и И.К. на 22 години и тримата от гр.Балчик. Същите за периода от м.април до м.октомври  2010 г. са извършили 3 взломни кражби от магазини в гр.Балчик. От магазин за хранителни стоки е извършена кражба на цигари, неустановено количество, от магазин за компютърна техника са откраднати 6 броя преносими компютри и от магазин за бяла и черна техника са откраднати 5 броя плазмени телевизори.

При извършените процесуално –следствени действия в жилището, обитавано от две от лицата са намерени и иззети част от откраднатите вещи- 1 преносим компютър, 1 телевизор и щендер за цигари. В дома им са намерени и иззети 37 полиетиленови пликчета със зелена суха тревна маса, реагираща на полевия тест на канабис, с тегло около 35 грама и везна.

Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества. Работата по установяване съпричастността на лицата и към други престъпления продължава.

Лицата са криминално проявени. И.И. и В.И. са задържани с “Прокурорско разпореждане” за срок от 72 часа, а И.К. за срок от 24 часа.

През денонощието на територията на областта са станали 2 пътно- транспортни произшествия с 4 ранени граждани и 1 ПТП с материални щети.

-На 10.11.2010 г., около 19.00 часа е възникнало ПТП по ул.”България” в гр.Каварна, при което на кръстовището с ул.”Марица” л.а. “БВМ”, управляван от М.М. на 20 години е отнел предимство и е блъснал л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от  48 годишния А.Д. В резултат на катастрофата, водачът на лекия автомобил “Фолксваген Голф” е с фрактура на 2 ребра, а пътуващия в дясно С.А. на 59 години е с фрактура на дясна раменна става и е настанен в МБАЛ Каварна, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

-На 10.11.2010 г., около 18.10 часа, в РУП Албена е получено съобщение за възникнало пътно- транспортно произшествие в с.Оброчище, по пътя с.Оброчище- гр.Добрич. При посещение на местопроизшествието е установено, че 68 годишния водач на л.а. “ВАЗ 2101”-И.И., управлявайки автомобила е застигнал и блъснал конска каруца. В резултат на произшествието, пътуващите в каруцата В.А. на 49 години и И.С. на 25 години от с.Оброчище са пострадали. Едно от лицата /49 годишния В.А./ е с контузия на главата и с фрактури на ръцете, и е настанено в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.  Другото лице е с охлузни рани, без опасност за живота. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

Възникнали са 8 пожара без щети и 1 пожар с нанесени материални щети.

            -Служителите от „Гражданска защита” са участвали няколко аварийно-спасителни дейности. Получен е сигнал от РЦ - 112 за паднал покрив на къща на ул."Опълченска" в гр. Добрич, в следствие на силния вятър. Отломките от покрива затискат спрял на улицата микробус  Volkswagen Transporter без граждани в него. Нанесени са материални щети на микробуса. Затруднено е движението по улицата. На мястото на инцидента пристигат служители от «Гражданска защита» и патрул на Първо РУ на МВР, екип на ЦСМП - Добрич и екип на Е-он. Дежурният екип съвместно с екипа от Първо РУ на МВР премахват отломките от покрива, освобождават миктобуса и разчистват уличното платно. Движението по улицата е възстановено.

            -Получен е сигнал от РЦ - 112 за паднал голям билборд на пътя поради бурния вятър, пречи на движението. Дежурният екип на „Гражданска защита” е пристигнал на мястото на събитието и отстранил от платното билборда. Опасността за преминаващите е отстранена.

 

 

11 ноември 2010 г.                                            ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди