изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:13 EEST
В БАЛЧИК СТАРТИРА ПРОЕКТ „ПРОТЕГНАТА РЪКА ЗА ПОМОЩ”    
НовиниВ община Балчик започва реализацията на проект "Протегната ръка за помощ" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013.


По него в дейността "Домашен помощник" ще бъдат включени 50 лица с увреждания и самотни възрастни хора, които ще се обгрижват от 25 домашни помощника. За дейността "Социален асистент" ще бъдат включени 10 деца с трайни увреждания, на които ще се предоставят социални услуги от 5 социални асистенти.
     Проектът "Протегната ръка за помощ" се реализира по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 051PO00-5.2-07 по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Основна му цел е подобряване качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез създаване на условия за ефективно упражняване правото им на независимост и социално включване, намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи. Гарантиране на  достойно съществуване на обгрижваните лица и повишаване предлагането на пазара на труда чрез създаване на нови работни места.
На 18 ноември от 10.00 ч. общината кани всички, желаещи да се възползват от социалната  услуга "Домашен помощник" или  Социален асистент" на информационна среща в сградата на общинска администрация  Балчик. До 30 ноември 2010 г. включително, ще се приемат заявления от потребителите и предостяващите социалната услуга "Домашен помощник" и  "Социален асистент" в информационния център на Общинска администрация Балчик.
 


Сходни връзки

В БАЛЧИК СТАРТИРА ПРОЕКТ „ПРОТЕГНАТА РЪКА ЗА ПОМОЩ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди