изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:58 EEST
СЪГЛАСУВАХА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ДЯЛОВОТО УЧАСТИЕ В АСОЦИАЦИЯТА ПО ВИК    
Новини На 12 ноември се проведе първото Общо събрание на Асоциацията по ВиК в обособена територия Добрич, съобщиха от областната администрация.

В заседанието са участвали областният управител Желязко Желязков, заместникът му Тодор Георгиев, главният юрисконсулт на администрацията Детелина Драганова, държавен експерт инж. Росен Павлов и представители на общините, които са получили мандат от съответните общински съвети. В работата на първото Общо събрание на асоциацията е взел участие и управителят на добричкия ВиК оператор – Дамян Калчев.
По време на срещата са били представени законовите разпоредби, продиктувани от Закона за водите, които налагат нов подход и определяне на ясни правила за собствеността и експлоатацията на ВиК инфраструктурата.
      След регистрацията на членовете на Общото събрание на Асоциацията по ВиК е проведено съгласуване на процентното съотношение на гласовете на общините в Асоциацията. Законът за водите предвижда дяловото участие на държавата да бъде 35%, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. При това разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. Въз основа на това община Добрич участва в асоциацията с 30,2 %, община Добричка - със 7,77%, Балчик - с 6,75%, Генерал Тошево - с 5,87%, Каварна – 5,04%, Крушари – 1,79, Тервел – 5,66%, Шабла – 1,93%.
Организационни и финансови въпроси предстои да бъдат разисквани на следващо Общо събрание на Асоциацията по В и К в обособена територия Добрич.

 

 


Сходни връзки

СЪГЛАСУВАХА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ДЯЛОВОТО УЧАСТИЕ В АСОЦИАЦИЯТА ПО ВИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди