изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:23 EEST
КАВАРНЕНСКАТА БОЛНИЦА С МОДЕРЕН ДИГИТАЛЕН РЕНТГЕН    
НовиниАмериканска компания подпомага община Каварна

Американската компания AES, която изгради най-големия ветроенергиен парк в Югоизточна Европа - "Св. Никола", подпомага община Каварна. Фирмата и кметството има сключен договор за публично-частно партньорство. Това обяви кметът на общината Цонко Цонев, който вчера заедно с областния управител на Добрич Желязко Желязков прерязаха лентата на първата придобивка за общината по силата на този договор - чисто нов дигитален рентгенов апарат "Сименс", закупен за нуждите на каварненската болница. Пред присъстващите кметът сподели, че ежегодно компанията дарява 156 хил. лв. за здравеопазване, култура и спорт. Цонев добави, че именно с финансовата подкрепа на фирмата, собственик на ветропарка в общината, ще бъде реализиран новогодишният концерт тази година, в който ще участват Джон Лоутън, Микс Бокс и Сигнал. На събитието присъства и мениджърът на ветропарк "Св. Никола" Благовест Начев, който заяви, че партньорството между общината и дружеството ще трае, докато се експлоатира парка. "Ние направихме първата вноска и поема изплащането на лизинга на апарата - ежемесечно по 8200 лв. без ДДС" - каза Начев. Той добави още, че са подпомогнали изграждането на параклис в село Хаджи Димитър - 9 хил. лв., подпомагнали са финансово за турнета фолклорния състав от Българево. Начев сподели още, че в момента се разработва проект за подпомагане на образованието в общината, а компанията възнамерява в бъдеще да изгради обучителен център за кадри за ремонт и поддръжка на ветроенергийни паркове в Каварна.
Пред журналисти д-р Живко Жеков - завеждащ отделението по образна диагности сподели, че това е среден клас апарат, съвсем нов, произведен през октомври месец. С такъв апарат, който е дигитален и дава възможност за он-лайн консултация с избран консултант в момента в страната разполагат само Пирогов и националния онкологичен център, добави д-р Жеков.
 


Сходни връзки

КАВАРНЕНСКАТА БОЛНИЦА С МОДЕРЕН ДИГИТАЛЕН РЕНТГЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди