изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:57 EEST
ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА ПРЕБРОИТЕЛНА КОМИСИЯ    
НовиниВчера се проведе заседание на Областната преброителна комисия по повод предстоящото 17-то преброяване на населението и жилищния фонд в страната догодина. Заседанието бе председателствано от зам.-областния управител Тодор Георгиев, съобщават от пресцентъра на администрацията, като допълват, че в хода на заседанието са били обсъдени дейностите за периода до края на 2010 г., както и сроковете за тяхното изпълнение.

Пред присъстващите секретарят на преброителна комисия Неделчо Василев, директор на статистическото бюро в Добрич, е отчел подготвителните мероприятия, извършени до момента. Констатирано е, че вече са проведени първите заседания на осемте общински преброителни комисии, които са предоставили своевременно протоколите си в статистиката. За успешното и качествено преброяване в областта, се залага на правилното райониране на населените места и съставянето на актуални преброителни списъци. До 10 декември т.г. ще се извърши подбор на преброителите в Общинските комисии. На предходното преброяване на населението в областта са участвали 1053 преброители и 170 контрольори, е съобщил още Василев, като е подчертал, че задачата по преброяването е изключително отговорна и се цели да се осигури надеждна, изчерпателна и детайлизирана информация за населението и жилищния фонд. Участвалите в заседанието представителите на общините са информирали, че интересът е голям,  вероятно породен от безработицата по места, като са изказали и опасение, че кандидатите за преброители може да се окажат подведени от централно тиражирана информация за заплащането на труда. Според членовете на Областната комисия, реално то няма да надвиши 200 - 220 лв. на човек. Н. Василев припомни, че до 14 декември списъците на кандидатите трябва да бъдат предоставени в Териториалното статистическо бюро. Друг акцент, върху който той обърна внимание, бе  да се разпределят правилно  преброителните участъци, и всяко населено място да бъде обособено като отделен участък - преброителен район. Служителите на ТСБ ще бъдат на разположение на общините и във всеки момент ще са готови да оказват необходимото съдействие. Областната преброителна комисия взе решение следващото заседание да се проведе на 15 декември  в Областна администрация - Добрич.
 


Сходни връзки

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА ПРЕБРОИТЕЛНА КОМИСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.54 секунди