изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:46 EEST
Вдовицата на Иво Карамански проговори!    
ОбществоПървата жена на Карамански – Галина Лукановска, излезе от дългогодишната си анонимност и разкри истината за живота си с Кръстника на българската мафия, за трите им дъщери, за официалната му любовница и извънбрачното му дете от нея. Досега Галя отказваше да говори пред медиите, защото само я питали колко милиона има от Иво. “И да имам, те са си мои и доста ги изстрадах”, заявява тя пред сп. “Ева”...



След смъртта на Иво Карамански на Галина й се налага да преглътне много неща. Включително и извънбрачното дете, което Нели - бившата водеща на “Огледала”, ражда на Кръстника. Принудена да оцелява, Галя се опитва да започне свой бизнес. В момента тя участва в управлението на сдружение „Национален синдикат - Справедливост”. В „Петрол инженеринг 97” е запазила само дяловото си участие, а в „ГР” си партнира с известния дипломат и управител на болница „Токуда” Румен Сербезов.

В момента вдовицата на Карамански се е посветила на трите си дъщери. “Аз съм щастлива и горда майка. Смело мога да кажа, че отгледах децата си съвсем сама. Когато Иво почина, голямата беше на 14 години, средната на 12, а най-малката - на 11. Не мога да опиша с думи какво ни беше... И до ден днешен живея с този кошмар. Сутринта в 7 без 15 на вратата се позвъни. Реших, че Иво се прибира от купон. Беше преди Коледа, събота срещу неделя, щяхме да купуваме подаръци за децата. Отворих. Бяха две момчета. Започнаха да викат: “Влизай, убиха го!”.

Припаднах.

Вдигнали са ме и са ме сложили на дивана. Като се свестих, първата ми мисъл беше, че трябва да кажа на децата, момчетата не бяха събрали смелост да го направят. Влязох в стаята на момичетата и ги заварих с глави, заровени във възглавниците. Защото чули какво е станало. Паднах на земята и им казах в прав текст:

“Убиха баща ви”.


Имам чувството, че пораснаха за 72 часа... Коледа дойде и типично в моя борбен стил седнахме на масата, все едно че нищо не се беше случило. Истината е, че 6 месеца почти не спах. Безпокойство, тежки размисли, не можех да се стегна, за да взема по-адекватни решения... Сега Десислава – най-голямата, е на 26 години, средната – Ралица, е на 24, малката – Александра – на 23. За мен са много сладки и красиви, а и въобще смятам, че са хубави. Преди години, когато излизахме четирите, събирахме доста овации. Може да е нескромно, но е факт... Благодаря им, че още не са ме направили баба. Искам си гратисния период. Дълго време отглеждането им поглъщаше цялото ми лично време и смятам, че сега е моментът да помисля за себе си”, изповяда се вдовицата на Иво Карамански.

Голямата щерка на Кръстника в момента работи в застрахователна компания, средната – в туристическа фирма, а най-малката наскоро оглави семейна фирма, в която майка й й помага. “Александра е изключително активна, изпълнена е с енергия и амбиции да успее. Като че ли при нея генетичният материал на баща й е малко в повече. Страшно е общителна и лесно печели симпатии. Имам чувството, че мълчи само когато спи”, описва я Галя.

Четирите “момичета на Карамански” все още живеят заедно. “Преживяха по една любов и се прибраха вкъщи. Силно привързани са една към друга”, разказва майка им. Запитана как минава един неин ден, вдовицата на Кръстника е откровена: “Определено по-спокойно, отколкото в годините, когато Иво беше жив. Аз съм човек на реда. Бих казала, че съм дисциплинирана повече, отколкото трябва. Докато Иво беше хаотичен. И уникален бохем. Изключително свободолюбива личност. Не знам дали някой успя да го рамкира. В брака пък, да не говорим. Вярно, че в последните години от живота си доста улегна, обаче

преди това беше нещо страшно”,

изповяда законната съпруга на Кръстника, която стискаше зъби, докато той щастливо позираше из медиите с метресата си Нели и сина им Иво Карамански-младши.

Галя и Иво се запознават, когато тя е на 17, а той – на 21. Събира ги кану-каякът, който и двамата тренират. Женят се три години по-късно. Лукановска признава, че “лошото момче” е първият мъж в живота й. Наскоро Галя показала на трите им щерки любовните писма, които татко им й пишел. “За да научат от мен всичко, което ги интересува за баща им, а не от странични хора. Защото няма от какво да се срамуват. Не е нужно да си сменят фамилията”, заявява тя дни преди да се навършват 12 години от екзекуцията на Иво Карамански, наричан с право или не Кръстника на българската мафия.

По темата Нели и всички други “пеперуди”, които пърхаха около съпруга й й, Галя Лукановска коментира лаконично: “Когато Иво стана на 30, жените започнаха много да го харесват. Усетих, че е желан и предпочитан в компании и че на него това му допада. Ако сега беше жив, може би всичко щеше да е по-различно. Защото едва ли пред очите на трите си дъщери би си позволил каквито и да са флиртове. Нямаше как да се издъни. Сигурна съм”. Запитана за извънбрачния син на Карамански, тя заявява: “На 26 септември той стана на 13 години. Покани на тържеството моите момичета. Донесоха снимки. Толкова е заприличал на Иво в младите му години! След смъртта му “доброжелатели” започнаха да подхвърлят, че трябва да направя компромис към майката на малкия Иво, че трябва да бъдем едва ли не близки приятелки, и се възмущаваха защо съм отхвърляла момчето...

Не съм го отхвърляла, просто ми трябваше време.

Много хора не знаеха, че на тая тема с Иво имахме разговор. Той ми се извини. Каза, че съжалява за всичко, което ми е причинил, за това, че ме е разочаровал, и се закле: “Вярвай ми, Гальонче, дори и да се случи нещо с мен, в гроба ще се обърна, но ще ви запазя теб и децата”... Беше ми благодарен, че не настроих децата срещу него, дори срещу майката на сина му...

Фактът, че Иво има дете от друга жена, първоначално ме стресира, породи в мен чувство на несигурност и най-вече обида. Обаче, като се случи това с него, видях,, че извънбрачната връзка не е най-страшното”.

12 години след като погреба първата си и единствена любов, Галя все още е сама. “Нямам сериозна връзка. Имах възможност да направя втори брак, но може би дойде в момент, в който не бях готова... Не съм се отрекла от мъжкото съсловие, но нека нещата дойдат от само себе си. Все още не съм срещнала човек, който така да ме плени, както ме беше пленил Иво.

Ади ВЕСЕЛИНОВА / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вдовицата на Иво Карамански проговори! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди