изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:47 EEST
Филчев: Америка диктува на Цветанов    
Новини

Бившият главен прокурор Никола Филчев обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че изпълнява сценарий на американското посолство у нас. По-рано днес Цветан Цветанов каза, че Филчев е разследван за 2 убийства.
Министърът обясни по ТВ7, че бившият главен прокурор е сред заподозрените за убийствата на прокурора Николай Колев през 2002 г. и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева през 2000 г. Вчера пък германският разследващ журналист Юрген Рот заяви, че вицепремиерът му казал, че убийствата са поръчани от Филчев.



"Това ако гръмне по Европата - „Арестуваха главния прокурор за убийства", „Шеф на мафията"... Досега мълчах, но всяко нещо има разумни граници, коментира Филчев пред Агенция КРОСС.
"Второ - смятам, че има такъв сценарий и той му е внушен на Цветанов от едно голямо посолство - американското. Те не за първи път си позволяват да злословят по мой адрес - нещо не им харесвам, някакви самолети, някакви оръжия... Тука смятат, че е Латинска Америка, не Европа", добави ексглавният прокурор.

"Станаха две причини - първата е, че ще има голям медиен ефект, ще му се ръкопляска, че е толкова смел и има толкова политическа воля да се бори с организираната престъпност и корупцията. Второ - ще си изпълни задачката, която му е дадена. И трето, разбира се, няма да се говори за неговото имущество, макар че той даде обяснения", отвърна на нападките Филчев.

Той призова Цветанов, ако има доказателства срещу него, да ги предаде на разследването.
Това, че нашепнал на ухото на някой - „Ти кажи така, пък аз ще добавя друго" или излязъл по телевизията и разправя "този е обвинен, онзи е обвинен", очевидно това не е законно. Ако той разполага с тези доказателства, те стават по надлежния ред - вкарва се всичко в разследването, разследва се и отиваш в съда - турят ти белезниците и отиваш в съда, обясни Филчев.

На бившия главен прокурор му се вижда несериозно да съди Цветанов за клевета, който бил претоварен и изнервен.
"Той е голям началник, от него зависи много в държавата - и живота на гражданите, и представянето на България пред европейските институции. И вероятно е изморен от тази тежка, наистина, борба с организираната престъпност и заради това така ходи по телевизиите, по публични места и казва - този е извършил убийство, онзи е извършил други престъпления", коментира Филчев.

Той посъветва министъра, че не бива да разрешава на личните си чувства да определят поведението му, защото има огромна власт и когато я използва незаконно, се превръща в злоупотреба с власт и такъв бил и настоящият случай.

През ноември миналата година прокурор Николай Колев осъди посмъртно България в Страсбург. Евросъдиите обявиха, че "фигурата на тогавашния главен прокурор у нас Никола Филчев  е била недосегаема" за правосъдието, че делото за разследване на убийството на Колев не е било независимо и ефективно и той го е възпрепятствал.

Неотдавна вътрешният министър заяви, че действията на Алексей Петров, докато е бил в системата на МВР, са били под въздействието на политици и с активното участие на Никола Филчев. 

Муждевременно стана ясно, че бившият главен прокурор Никола Филчев е бил разпитван преди дни във връзка с разследването по операция "Октопод". Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска, предаде БТА. Тя уточни, че Филчев не е бил разпитван по делото за убийството на прокурора Николай Колев.
След изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, че  Никола Филчев е заподозрян за две убийства - на прокурора Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, днес наблюдаващият прокурор по убийството на прокурора Колев е изискал всички събрани материали от МВР, за да се прецени дали има достатъчно данни за това кой е поръчител на разстрела на Николай Колев, каза още Немска.
Говорителят на Главния прокурор Стиляна Кожухарова допълни, че очакват в най-скоро време МВР да представи събраните материали за убийство на прокурора Колев. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Филчев: Америка диктува на Цветанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Филчев: Америка диктува на Цветанов
Автор: Anonymous да 2010-11-17 @ 09:39 EET
Ми защо не кажеш на времето на вас кой ви нарежда

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди