изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:32 EEST
Филчев проговори    
Ред и сигурност

Бившият главен прокурор Никола Филчев не изключва да бъде арестуван. След като вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че е възможно ексобвинител номер едно да е поръчал убийствата на адвокатката Надежда Георгиева и на прокурора Николай Колев, Филчев реши да му отговори задочно, използвайки трибуната на няколко медии.



Очаквам всичко - даже да ме арестуват. При балканските нрави, които ни заобикалят, и при явната изнервеност на вътрешния министър това няма да ме учуди, заяви бившият прокурор пред „Труд". Днес той потвърди това си мнение в ефира на БиТиВи, посочвайки, че министър Цветанов явно е твърде преуморен и изнервен.

Филчев обаче обвини вътрешния министър, че няма право да злоупотребява с властта, по начина по който го прави. Трябва много да внимава с властта, защото пътят от употребата със злоупотребата с власт е лесен, коментира Филчев, добавяйки, че това, което прави Цветанов не е законно.

Той допълни още, че съчувства на вътрешния министър, отбелязвайки, че е бил в подобно положение. Той от една година се бори с престъпността, аз 7 години като главен прокурор същото съм правил, даже моят пост е бил натоварен с повече отговорност, обясни Филчев пред вестника.

Ако срещу него има атаки от организираната престъпност, срещу мен е имало и има много повече Разбирам го, макар че той изключително много ми уврежда интересите и ми накърнява достойнството, каза още той.

По думите му за един млад управляващ, какъвто е Цветан Цветанов е трудно да намери златната среда. А и властта променя човека, разбира се, това трябва да се отчита. Сигурно като всеки човек се вълнува, изтъкна бившият обвинител.

Запитан как ще коментира упреците, отправени към него от страна на Едвин Сугарев и Николай Колев - Босия, той отговори, че те са „клозетни драскачи".

Ако беше преди години, те щяха да пишат по стените на градските клозети. Добре, ама днес е демокрация, всеки пише, всеки има сайт. А много от медиите са заченати в грях и обслужват корпоративни интереси, както казва г-н Цветанов. Ами да. Има сценарий, който е в ход, заяви бившият прокурор. Тези непремерени приказки на Цветанов, че съм бил част от организираната престъпност, просто трябва да се коригират. Защото моят живот е преминал в служба на борбата срещу организираната престъпност, изтъкна той.

Относно отношенията си с Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР, Никола Филчев припомни последните изказвания на премиера, от които стана, че двамата са работили успешно заедно. Когато имаше във ВСС опити Борисов да бъде притесняван с т. нар. разделение на властите, аз категорично станах, подкрепих го и всичко спря, увяхнаха, добави той.

Като цяло Никола Филчев определи всички обвинения, отправени към него за клевети, създадени от лоши хора. Запитан за отношенията си с Алексей Петров, бившият главен прокурор изтъкна, че те не са близки и дори си говорят на Вие.

 Умишлено не съм му се обаждал. Не искам да давам повод за най-различни интерпретации. И нямам намерение да се виждам с Алексей, ако не се блъсна в него. Макар че беше коректно, след като толкова време сме одумвани и има тежки обвинения срещу него, да почукам на вратата му, да питам как е, обясни Филчев.

Бившият главен прокурор изтъкна, че е притеснен от това, което става в държавата. Нещо не е както трябва. Огромни са усилията на министъра, на МВР срещу организираната престъпност. Но това, което става, е замеряне с компромати. Нямаме доказателства срещу някого - добре, ама ще уредим в две медии да излезе нещо лошо за него. На какво прилича това? На европейска държава ли, попита той. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Филчев проговори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди